Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Lars Ulrik Mortensen

conductor
1955
Lars Ulrik Mortensen © Mathias Løvgreen Bojesen

Lars Ulrik Mortensen har været aktiv som dirigent i 25 år, og i snart 20 år har han arbejdet eksklusivt med periodeinstrumenter og original opførelsespraksis. Han har turneret i det meste af verden og spillet med nogle af de mest fremtrædende internationale tidlig musik-ensembler, blandt andre Holland Baroque Society, Irish Baroque Orchestra, Nederlandse Bachvereniging og Collegium 1704. Han har medvirket på en lang række ikoniske indspilninger udgivet på blandt andre DGG-Archiv, ECM, EMI, Naxos og CPO.

I de tidlige år studerede Lars Ulrik Mortensen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og herefter hos Trevor Pinnock i London. Mellem 1996 og 1999 var han professor i cembalo og opførelsespraksis på Hochschule für Musik i München, og han underviser fortsat på prestigefyldte institutioner overalt i verden, blandt andre Mozarteum Salzburg, Sibelius-akademiet i Helsinki og Juilliard School of Music i New York.

I 2007 modtog Lars Ulrik Mortensen Danmarks mest prestigefyldte musikpris, Léonie Sonnings Musikpris, og siden har han fortsat videreudviklet og forfinet sit kunstneriske virke. Han har været kunstnerisk leder af Concerto Copenhagen siden 1999 og er i dag indbegrebet af Concerto Copenhagens kunstneriske, kreative og kulturelle identitet.