Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Concerto Copenhagen

ensemble
1991
Concerto Copenhagen © Thomas Nielsen

I mere end 30 år har Concerto Copenhagen udforsket og opført musik fra barokken, wienerklassicismen og den tidlige romantik med en historisk bevidsthed og en kompromisløs tilgang. I dag er Concerto Copenhagen anerkendt som et internationalt fyrtårn inden for sit felt, og under Lars Ulrik Mortensens ledelse forener orkestret en metodisk tilgang til det historiske materiale med kunstnerisk originalitet og en konstant fornyelse i opførelse og formidling. Dette sikrer, at musikken får nyt liv og forbliver relevant og engagerende for det moderne publikum.

Musikerne i Concerto Copenhagen tilhører den internationale elite af barokmusikere. Deres dedikation og loyale engagement i orkestret er blevet opbygget gennem mange års udvikling af kunstnerisk kvalitet.

Siden de første koncerter i 1991 har Concerto Copenhagen udgivet adskillige internationalt anerkendte album og medvirket i hundredvis af koncerter, dusinvis af operaproduktioner samt indspillet filmmusik og videoer. Orkestret har turneret i koncertsale, operahuse og festivaler over hele verden. Med et repertoire, der kombinerer velkendte europæiske kompositioner med mindre kendte værker af skandinavisk oprindelse og nutidig musik, fejrede orkestret sit 30-års-jubilæum i 2021. Som anerkendelse af deres enestående kunstneriske bidrag blev Lars Ulrik Mortensen og Concerto Copenhagen tildelt titlen som årets DR P2 Kunstner i 2022.

randomness