Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Otto Malling

composer
1848
1915

Den danske komponist og organist Otto Malling blev undervist af J.P.E. Hartmann og Niels W. Gade. Ved århundredeskiftet blev Otto Malling afholdt i høj agtelse i det danske musikliv, og som domorganist i København og direktør for det Kongelige Danske Musikkonservatorium blev han den officielle arving til den Odin-lignende personlighed J.P.E. Hartmann.

Otto Malling komponerede hovedsageligt orgelværker og vokalmusik, men han skrev også en af de mest tiltalende danske klavertrioer og en af ??de få danske klaverkoncerter fra den romantiske periode. Hans forståelse af musik var imponerende sikker, og han kunne operere gennemgående med senromantiske effekter med en konsekvens som kun få danske komponister besad. Otto Mallings tekniske færdigheder i at komponere var så stor, at han skrev den første danske lærebog i instrumentation (stadig den eneste af sin slags).

Orgelværkerne bragte Malling succes i udlandet, men paradoksalt nok bidrog de samtidig til at sikre, at han hurtig blev glemt i sit hjemland efter sin død. Det var uundgåeligt at Mallings ærke-romantiske programmusik, med et harmonisk udtryk domineret af fransk romantik, blev bandlyst af hans samtidige, den kirkemusikalske reformator Thomas Laub.

I dag kan en mindre dogmatisk tidsalder se Otto Mallings værker som et højdepunkt i dansk romantisk kirkemusik.

 

 

randomness