Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Duo Åstrand/Salo

© Bjarne Stæhr

Duo Åstrand/Salo

Christina Åstrand og Per Salo har spillet sammen i over 20 år og har et omfattende repertoire, som spænder fra J.S. Bach til den helt nye musik. Dansk musik har en stor plads i begge musikeres hjerte, og et af deres mål er at udbrede kendskabet til dansk musik både i og udenfor Danmark.

Christina Åstrand og Per Salo er begge ansat i DR SymfoniOrkestret – som henholdsvis koncert­mester og som pianist/organist. Herudover er begge musikere yderst aktive som solister og kammermusikere, og de optræder ved mange festivaler og koncerter over det meste af ­Europa. Duoen var Artists in Residence ved Rued Langgaard Festival 2017. I de senere år har Åstrand og Salo forsket i Friedrich Kuhlaus musik for violin og klaver, og i denne proces har ­duoen genopdaget flere næsten ukendte værker, hvilket har resulteret i denne samlede indspilning for Dacapo. For at udbrede kendskabet til Kuhlaus musik yderligere har de desuden udarbejdet et komplet nodemateriale til alle sonaterne, udgivet af forlaget Edition·S.

Duo Åstrand/Salo har indspillet talrige CD’er – med hovedvægten lagt på dansk musik. ­Her­iblandt violinsonater af Carl Nielsen (tildelt to priser ved Danish Music Award 2007: som Årets Kammermusikudgivelse samt P2 Lytterprisen) og samtlige violinsonater af Niels W. Gade og Friedrich Kuhlau (Dacapo). Derudover har duoen indspillet en CD med sonater af Maurice Ravel, Ernest Bloch og Leoš Janácˇek – en ganske særlig udgivelse, som også indeholder en DVD med video­optagelser af de tre værker, filmet i DR’s smukke koncertsal i DR-Byen, København. Åstrand/Salo har sammen med DR SymfoniOrkestret bestilt en dobbeltkoncert hos Allan ­Gravgaard Madsen, som får sin uropførelse i september 2019 i DR Koncertsalen, København.

  • Friedrich Kuhlau

    Violinsonater, vol. 2

  • Friedrich Kuhlau

    Violinsonater vol. 1

  • Niels W. Gade

    Sonater for violin og klaver

randomness