Subscribe to Dacapo's newsletter

Langt ud' i skoven

Traditional

Langt ud' i skoven

DR BørneKoret, Dreamers' Circus, Susanne Wendt

Når vi taler om den danske sangskat, er det ofte med højskoler og forsamlingshuse i tankerne. Men sangskatten lever også i bedste velgående på børneværelser, i vuggestuer og børnehaver – og den er fuld af finurlige og fantasifulde melodier, rim og remser. Sammen med folkemusik-bandet Dreamers’ Circus har DR Børnekoret indspillet et nyt album med gamle danske børnesange i nye arrangementer af Dreamers' Circus. 

Langt ud’ i skoven udgives af DR Børnekoret med CD-distribution af Dacapo Records.

Buy album

CD

  • CD
    Digipack
    139,50 kr.
    €18.7 / $20.34 / £16.35
    Add to cart
DR Børnekoret © DR
Nominated for Track of the Year 2022 ("En pige gik i enge")
DMA Roots
Total runtime: 
47 min.
DR Børnekorets hyldest til den danske børnesangskat

Sammen med folkemusik-bandet Dreamers’ Circus har DR Børnekoret indspillet et nyt album med gamle danske børnesange i nye arrangementer, som også kan opleves live i Koncertsalen lørdag den 5. juni. 

Når vi taler om den danske sangskat, er det ofte med højskoler og forsamlingshuse i tankerne. Men sangskatten lever også i bedste velgående på børneværelser, i vuggestuer og børnehaver – og den er fuld af finurlige og fantasifulde melodier, rim og remser.

Mange af de kendte børnesange har flere hundrede år på bagen og er blevet sunget gennem flere generationer som godnatsange, fællessange eller sanglege. Hvem kender ikke stroferne om Ole, der sad på en knold og sang, kragen højt oppe på grenen, fjeren i reden og drengen på puden – langt ude i skoven?

Nu bliver der mulighed for at dykke ned i børnenes egen sangskat på en ny måde – både derhjemme, på farten og i DR Koncerthuset. DR Børnekoret har nemlig samlet et udvalg af de bedste danske børnesange og indspillet dem på et nyt album sammen med de tre spillemænd i folkemusik-trioen Dreamers’ Circus. De i alt 10 sange er arrangeret af trioens musikere, og de kan alle sammen opleves live til koncerten ’Langt ud’ i skoven’ den 5. juni i Koncertsalen.

Musikfortælling for hele familien
Allerede i dag kan man høre den første sang fra den nye udgivelse, som udkommer som single på alle streamingtjenester. Men hvis man vil opleve de kendte børnesange folde sig rigtigt ud, må man vente tålmodigt til koncerten den 5. juni, hvor de 60 børn fra DR Børnekoret indtager scenen i Koncertsalen sammen med de tre spillemænd fra Dreamers’ Circus og flere gæstemusikere.

Koncerten er bygget op som en musikfortælling for hele familien, hvor man møder Ole og hans far, som på vej hjem fra skole, gennem et hul i en hæk finder de folkekære rim og remser sammen med træer, bakker, dyr, anekdoter og eventyr. Musikken og fortællingen ledsages også af lys og et visuelt video-univers på scenen i Koncertsalen, som sætter gang i fantasien hos publikum.

Musikalsk DNA
Både på det nye album og til koncerten i DR Koncerthuset er det dirigenten Susanne Wendt, som står i spidsen for DR Børnekoret. Hun fortæller om arbejdet med ’Langt ud’ i skoven’:

– Jeg tror, de gamle danske børnesange er en del af vores fælles, musikalske DNA. Det er både melodierne og ordene, der binder os sammen i de kendte sange, og det fik vi virkelig bekræftet, da vi indspillede sangene. Der var en fantastisk stemning både under indspilningerne og i pauserne, hvor børnene dansede rundt, musikerne i Dreamers’ improviserede og alle følte et stærkt sammenhold om sangene og vores fælles historie. Jeg håber, vores album og vores koncert kan være med til at inspirere rigtig mange børnefamilier til at lære de gamle danske børnesange at kende på en helt ny og levende måde med vores kor og nogle af verdens fineste folkemusikere, siger Susanne Wendt.


Indhold

1 En pige gik i enge
2 Jeg en gård mig bygge vil
3 Ride ranke - Oppe i Norge - Hønsefødder
4 Højt på en gren en krage
5 Roselil og hendes moder
6 Ole sad på en knold og sang
7 Det store hav
8 Langt ud' i skoven
9 På en grøn bakketop
10 Jeg har fanget mig en myg
11 Fruens øje


Medvirkende

Dreamers’ Circus
Nikolaj Busk
Rune Tonsgaard Sørensen
Ale Carr

DR Børnekoret
Dirigeret af Susanne Wendt

David Boulanger, Québecois Foot Tapping (#1)
Mads Kjøller Henningsen, tværfløjte og drejelire (#6, 7, 9)
Orhan Özgür Turan, baglama (#8)

Arrangeret af Dreamers' Circus

Release date: 
May 2022
Cat. No.: 
DRBK2022001
FormatID: 
CD
CoverFormat: 
Jewel Case
Track count: 
0

Credits

Optaget i DR Koncerthuset Studie 3 og 4 (2021-2022)
 
Producer: Lars Bruun
Indspilningsproducere: Preben Iwan (#1, 3, 4, 8, 11) og Morten Büchert (#2, 5, 6, 7, 9, 10)
Redigering, mix og master: Ossian Ryner
 
Ass. dirigent for DR Børnekoret: Clara Smedegaard
Artwork: Anders Ladegaard
Kunstnerisk ledelse: Anne Karine Prip

Udgivelsen og koncerten ’Langt ud’ i skoven er muliggjort ved støtte fra Augustinus Fonden.
Langt ud’ i skoven udgives af DR Børnekoret med distribution af Dacapo Records.