Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

August Ennas 'Kleopatra' nomineret til 'Preis der deutschen Schallplattenkritik'

© Kåre Viemose

August Ennas 'Kleopatra' nomineret til 'Preis der deutschen Schallplattenkritik'

I oktober 2020 udkom verdenspremiereindspilningen af August Ennas opera Kleopatra fra 1894. Udgivelsen er netop blevet offentliggjort som en af de nominerede til de tyske musikkritikeres pris i operakategorien.

Navne
2. februar 2021

I 1890'erne var August Enna Danmarks mest berømte operakomponist på den internationale scene. Hans opera Kleopatra, om det morderiske plot mod den sagnomspundne Egyptiske dronning, var en regulær succes i både udlandet og i Danmark, men efter den sidste opførsel i 1897 blev både Kleopatra og Ennas øvrige værker stort set glemt.

I 2019 satte Den Jyske Operas tyske chef Philipp Kochheim Kleopatra på repertoiret, for første gang i komponistens fædreland i 122 år. Opsætningen fik en flot modtagelse og i oktober 2020 blev verdenspremiereindspilningen af operaen udgivet på Dacapo, indspillet af Den Jyske Opera og Odense Symfoniorkester under ledelse af Joachim Gustafsson.

Kleopatra er netop blevet offentliggjort på listen blandt de nominerede til den tyske anmelderpris Preis der deutschen Schallplattenkritik, i kategorien for bedste opera. Hvert kvartal nominerer juryen, bestående af anmeldere og journalister fra Tyskland, Østrig og Schweiz, de bedste og mest interessante nye udgivelser i 32 forskellige kategorier til deres Quarterly Critic's Choice. Vinderne af prisen offentliggøres den 15. februar 2021. 

Stream albummet her.

  • August Enna

    Kleopatra