Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Tine Rehling

harp
Ole Haupt

Tine Rehling er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og hos Destinguished Professor Susann McDonald ved Indiana University (USA). Hun slog tidligt sit navn fast som solist og høstede efter sin debut i 1993 stor anerkendelse med mange anmelderroser. Tine Rehling har også modtaget privatundervisning hos én af verdens legendariske harpesolister Marielle Nordman, Frankrig.

Kun 25 år gammel blev Tine Rehling inviteret til at give solo-recitals ved Verdensharpekongressen i Paris og ved Monterey harpfestival i Californien. Samme år indgik hun et kammermusikalsk samarbejde med dengang én af verdens suverænt førende fløjtevirtuoser Michel Debost, Frankrig og fløjtenist Toke Lund Christiansen. Det resulterede i en CD indspilning af Fransk musik for fløjte og harpe.

Fra 1998-2001 var Tine Rehling solo-harpenist i Aalborg Symfoniorkester, men hun har siden koncentreret sig om sin solo- og kammermusikkarriere. Tine Rehling har været solist med flere af de danske Symfoni- og kammerorkestre. Hun har været inviteret til at spille ved flere internationale harpekongresser senest i Dublin ved den 9. Verdensharpekongres, hvor hun opførte Per Nørgårds harpekoncert ”Gennem Torne”, som er skrevet og dedikeret til hende. September 2007 var Tine inviteret til Warszawa som solist i samme harpekoncert ved ” The International Festival of Contemporary Music Warsaw Autumn”.

Hun optræder jævnligt som solist og kammermusiker i ind- og udland. Hun har givet solo- og kammermusikkoncerter i det meste af Europa samt USA og Kina. Senest kan nævnes at hun var solist ved Ebb & Flow arts Festival på Hawaii, november 2008. Maj 2009 optræder hun som solist med tre koncerter ved Rio International harp Festival, Brasilien.

Tine Rehling arbejder til stadighed for at udvide repertoiret for harpe, idet hun samarbejder med flere danske komponister. I 2006 udgav hun som solist en indspilning for Dacapo med Per Nørgårds musik for harpe solo, solokoncerter og kammermusik i samarbejde med Esbjerg Ensemble. CD'en blev i maj 2006 udnævnt til månedens CD på det engelske internet-magasin Musicweb International med bl.a. ordene "En fremragende CD, superbt spillet." August 2006 blev udgivelsen nomineret til P2 prisen.

Tine Rehling er tildelt Jacob Gade Legatets store Pris og Gladsaxe Musikpris.

 • Anders Koppel

  Double Triple Koppel

 • Fuzzy

  Chimes of Memory

 • Per Nørgård

  Sange fra Aftenland - Helene Gjerris synger Per Nørgård

 • Per Nørgård

  Seadrift

 • Per Nørgård

  Værker for harpe og ensemble

randomness