Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

SCENATET

ensemble
Hanne Budtz-Jørgensen

SCENATET blev grundlagt i 2008 af ensemblets kunstneriske leder Anna Berit Asp Christensen og bevæger sig i et tværkunstnerisk felt fra instrumentalteater og musikdramatik over happenings til områder med endnu udefinerede genrer. Ensemblet er kendetegnet ved at skabe konceptuelle kunstværker af høj kvalitet, hvor musikken er en del af en større helhed.

SCENATET arbejder rutineret med mange forskellige formater; sceniske, stedsspecifikke og kunstnerisk unikke såvel som mere klassiske, og udvikler mange nye værker i tæt samspil med komponister, instruktører, kunstnere, filmmagere samt festivaler og art spaces.

SCENATET består af 12 faste musikere og er anerkendt som et af de mest nyskabende og eksperimenterende ensembler for musik og kunst i Europa.

SCENATET har turneret i store dele af verden på berømte venues og ofte med uropførelser på programmet. Ensemblets koncerter finder også sted i uventede, men alligevel velkendte omgivelser som bl.a. indkøbscentre, baggårde og private hjem.

SCENATET har optrådt på anerkendte festivaler som bl.a. Ultima (NO), Transit (BE), November Musik (NL), Shanghai New Music Week (CHN), MaerzMusik (DE), Warszawa Autumn (PL), Bergen Festspillene (NO), SPOR (DK), Wundergrund (DK), Nordic Music Days (DK), Boreali (NO), hcmf// (UK) og Heroines of Sound (DE).

SCENATET har repræsenteret Danmark i EU-projektet NewAud – New Music: New
Audiences.

http://www.scenatet.dk
  • Niels Rønsholdt

    Me Quitte

  • Jeppe Just Christensen

    Songs & Movements

  • Juliana Hodkinson, Niels Rønsholdt

    Fish & Fowl

randomness