Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Nick Martin

composer
1989
Nick Martin @ Freja M. Kreutzfeldt

Som komponist/sanger og underviser svæver Nick Martin [de/dem] mellem verdener og stræber efter nøgen, følelsesmæssig ærlighed og en søgen efter det hellige, uanset hvad de retter deres opmærksomhed mod. Deres musik er følsom, ofte fyldt med en melankolsk længsel. I løbet af de seneste 10 år er de langsomt faldet ind i grænselandet, hvor musikalske vilde blomster vokser ud af traditionernes sprækker.

Nick Martin har hjemme i København, hvor de etablerede gruppen Blue Luminaire, som består af musikere og sangere fra forskellige genrer som folk, jazz og klassisk.

De har skrevet musik for orkestre, ensembler og solister, såsom Ensemble Intercontemporain, DR Vokalensemblet, Copenhagen Phil, Daniel Pioro, The Willow Consort, Esprit Orchestra, Bjarke Mogensen, Copenhagen Cello Quartet, Sankt Annæ Pigekor, Mercury Quartet og Esbjerg Ensemble. Deres musik er blevet opført internationalt, på festivaler og koncertsale som Carnegie Hall i New York, Wigmore Hall, The Barbican & Tate Modern i London og i de nordiske lande.

Nick Martin har en bachelor i komposition fra Royal Academy of Music i London, hvor deres lærer var Simon Bainbridge, samt en kandidatgrad i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor deres undervisere var Bent Sørensen og Hans Abrahamsen. Martin opnåede en ph.d.-grad fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2021 og begyndte at undervise i komposition samme sted i efteråret 2021.

www.blueluminaire.com

randomness