Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Morten Olsen

composer
1961

Morten Olsen (født 1961) begyndte sin karriere indenfor elektronisk jazz-fusion, og siden da har han kortlagt sit eget forløb gennem det farefulde hav af moderne musik. I begyndelsen af ??1980'erne, mens andre unge komponister stadig  tog livtag med modstridende ideologier om deres kunst som videnskab eller som Zen-buddhisme, koncentrerede Morten Olsen sig om det nuværende og praktiske, alt imens han anførte en elektrisk jazz kvintet og komponerede hele dens repertoire.

Som medstifter i 1990 af Athelas Sinfonietta Copenhagen, et af Danmarks førende ensembler, var Morten Olsen godt klar over den udfordring det var for komponister at være konfronteret med modstridende perspektiver i det nye. Dog hvorfra han tog sin eksamen i 1992.

Desuden har Morten Olsen for nylig anvendt sine evner til at lære den elektriske guitar, en rolle han tager på sig i optagelsen af In a Silent Way (2008).

Al dette vidner om en komponist begavet med tålmodighed i sin søgen efter identitet og en autentisk stemme, der i den bedste professionelle tradition - Nielsen, Dvorak, Bach - har lært sit håndværk ved faktisk at udføre det. Optaget af musikere der laver musik, har han siden 1993 også skabt en samling af værker, der spænder fra instrumentale solostykker til orkester- og korværker.

  • Morten Olsen

    Be My Quiet Friend

  • Andy Pape

    Leonora Christine