Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Kronos Kvartetten

ensemble
Jay Blakesberg

I over 30 år har Kronos Kvartetten forfulgt et enkelt kunstnerisk mål, at forene en frygtløs udforskning og udfordring af strygekvartettens rammer. Undervejs er Kronos Kvartetten blevet et af vores tids mest fejrede og indflydelsesrige ensembler. Det er blevet til tusindvis af koncerter verden over, mere end 40 ekstraordinært kreative og bredtfavnende cd-udgivelser og hundredvis af værkbestillinger og arrangementer for strygekvartet.

Helt centralt i kvartettens virksomhed er dens langvarige samarbejde med mange af verdens mest fremtrædende komponister, bl.a. amerikanerne Terry Riley, Philip Glass og Steve Reich, azerbaidjaneren Franghiz Ali-Zadeh, polske Henryk Górecki og Argentinas Osvaldo Golijov. Af andre samarbejdspartnere fra rundt om i verden kan nævnes den legendariske Bollywood “playback”- sanger Asha Bhosle, den kendte amerikanske sopran Dawn Upshaw, mexicanske Café Tacuba, det rumænske sigøjnerband Taraf de Haïdouks, og den hæmningsløse britiske cabaret trio, Tiger Lillies.

Kronos’ arbejde har ført til talrige priser, bl.a. en Grammy for Bedste Kammermusikopførelse (2004) og “Musicians of the Year” (2003) fra Musical America.

 

 http://www.kronosquartet.org/

  • Pelle Gudmundsen-Holmgreen

    Green Ground

  • Pelle Gudmundsen-Holmgreen

    Kronos spiller Holmgreen

randomness