Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Frederik Munk Larsen

guitar
1974

Guitaristen Frederik Munk Larsen har igennem en kompromisløs tilgang til både kunstnerisk kvalitet og alsidighed, opnået stor anerkendelse for sine inspirerede fortolkninger af musik fra renæssancen til vor tid. Denne tilgang har ført til en række samarbejder med førende europæiske komponister og ensembler.

Koncertturnéer har ført ham til festivaler i Nord- og Sydamerika, hele Europa og Norden samt Kina, som solist og som kammermusiker i bl.a. SCENATET (DK), Curious Chamber Players og Duo Hellqvist/Munk. Han har endvidere været solist med orkestre som Copenhagen Phil, Aarhus Symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester i koncerter af Rodrigo og Simon Steen-Andersen.

Munk Larsen er uddannet på konservatoriet i Aarhus, Hochschule für Musik, Köln samt i Barcelona. Han debutterede fra solistklassen i 2001 og er nu lektor og hovedlærer i guitar på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Han giver jævnligt masterclasses i udlandet og medvirker på en lang række CD-indspilninger. Frederik Munk Larsen har vundet adskillige priser både som solist og kammermusiker ved internationale musikkonkurrencer.

I sommeren 2013 gennemførte han under overskriften “Klangveje - en koncertrejse til fods” en usædvanlig koncertturne hvor han med guitaren på ryggen vandrede 600 km igennem store dele af Danmark for alene og i samspil med lokale musikere og komponister at give 17 koncerter fordelt på 24 dage.