Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Det Norske Kammerorkester

ensemble
1977
© Mona Ødegaard

Siden oprettelsen i 1977 har Det Norske Kammerorkester etableret sig som et af ​​de ypperste kammerorkestre på den internationale musikscene. Orkestret er kendt for sin innovative, kreative programlægning og er som projektorkester bemandet med Norges fineste instrumentalister. Med en blanding af både erfarne musikere og unge talenter udvikler kammer­orkestret fortsat sin særlige stil og nyskabende orkesterkultur og bidrager derved til den anseelse, som norske musikere og ensembler nyder internationalt.

Kammerorkestrets dirigenter og gæstedirigenter har gennem tiden været Iona Brown, Leif Ove Andsnes, Martin Fröst, François Leleux, Steven Isserlis, Anthony Marwood og Pekka Kuusisto. Det Norske Kammerorkesters nuværende kunstneriske leder, Terje Tønnesen, har haft denne rolle siden kammerorkestrets dannelse.

Det Norske Kammerorkester har optrådt i mange af verdens mest prestigefulde koncertsale og på festivaler med fremragende anmeldelser til følge. Med næsten 40 udgivelser har kammer­orkestret indspillet et omfattende kammerorkesterrepertoire og samarbejdet med et væld af internationale kunstnere. I de senere år har kammerorkestret lanceret særlige koncertprojekter, der inkluderer flere kunstformer for at forstærke publikums koncert­oplevelse. Et af orkestrets nye tiltag indebærer at spille dele af repertoiret udenad med sigte på at styrke forbindelsen mellem publikum og orkester.

Det Norske Kammerorkester samarbejder med både norske og internationale solister og har altid været opmærksom på også at have ny musik i sit repertoire. Kammerorkestret har i øjeblikket sin egen koncertserie i Universitets Aula i Oslo og optræder på større koncertsteder i hele Norge.

  • Bent Sørensen

    Koncerter