Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Christian Martínez

percussion
Henrik Stenberg

Christian Martínez begyndte sine slagtøjsstudier i hjembyen Cali i Columbia. Senere fulgte studier på Manhattan School of Music i New York og ved Rogaland Musikkonservatorium i Stavanger. I 1996 afsluttede han sin uddannelse på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København; samme år blev han medlem af Esbjerg Ensemble.

Christian Martínez har deltaget som kammermusiker og solist ved flere festivaler og koncerter i Skandinavien, Europa, USA, Latinamerika og Taiwan. Senest på Nordic Music Days Festival 2010, Athelas New Music Festival 2011, Percussion Plus Festival 2012 i Aarhus og Kalliokuninkala-festivalen 2012 i Finland.

I 2010 udgav Christian Martinez sin første solo-cd “Rhythmical Séance” med Per Nørgårds I Ching samt værker af Ivar Frounberg og Ejnar Kanding. Samarbejdet med Per Nørgård har resulteret i to nye værker, som er med på denne cd: En koncert for slagtøj og ensemble, Tre Scener, samt Arabesques I, II, III (2011) for solo slagtøj. Begge værker er skrevet og tilegnet Christian Martínez og Esbjerg Ensemble.

www.christianmartinez.dk

randomness