Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Anne Ngoc Søe

violin
1969
Anne Ngoc Søe © Christoffer Askman

Anne Ngoc Søe er anerkendt som en af Danmarks mest erfarne og dedikerede musikere inden for ny musik. Hun begyndte som fireårig at spille violin efter Suzuki-metoden. 15 år gammel vandt hun guldmedalje i Berlingske Musikkonkurrence med Paganinis violinkoncert og repræsenterede Danmark ved en Eurovisionkoncert. Samme år begyndte hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Milan Viteks violinklasse. Senere studerede hun hos Marta Líbalová i Aarhus og hos den legendariske violinist Ruggiero Ricci i Salzburg.

Anne Ngoc Søe debuterede i 1991, og som solist spiller hun violin koncerter fra hele repertoiret, dog med speciale i den helt nye musik. I de senere år har hun uropført flere markante violinkoncerter, blandt andet Morten Olsens The Heart of Darkness i 2019 og Tyler Futrells Fresh Air i 2020, begge med Athelas Sinfonietta. I 2020 blev hendes udgave af Karl Aage Rasmussens violinkoncert Sinking Through the Dream Mirror udgivet på det anmelderroste album Alone & Together (Dacapo Records).

Anne Ngoc Søe er medlem af Copenhagen Phil og har undervist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium siden 2008. Hun er koncertmester i Athelas Sinfonietta og har indspillet adskillige album med ensemblet.

 • Britta Byström

  Letter in April

 • Simon Christensen

  Chamber Cinema Set

 • Karl Aage Rasmussen

  Alone & Together

 • Knudåge Riisager

  Violinværker

 • Hans Abrahamsen

  Kammermusik

 • Vagn Holmboe

  Præludier for Sinfonietta Vol. 2

randomness