Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Sprudlende orkestermusik af big band-ikonet Ib Glindemann

Odense Symfoniorkester

Sprudlende orkestermusik af big band-ikonet Ib Glindemann

Den 22. oktober udkommer et nyt album, som for første gang præsenterer et helt klassisk program af big band-leder og jazzkomponist Ib Glindemann.

Ny udgivelse
11. oktober 2021

Ib Glindemann (1937-2019) er først og fremmest kendt som et fyrtårn inden for dansk jazz og big band-musik fra 1950'erne og frem. Men den berømte orkesterleder og komponist havde også en mindre kendt klassisk side og en ambition om også at være en "seriøs" komponist.

Dacapo Records præsenterer nu et nyt album med et helt klassisk Ib Glindemann-program, indspillet af Odense Symfoniorkester, trompetist Per Morten Bye og basunist Robert Holmsted, dirigeret af Giordano Bellincampi. På albummet Concertos kan man opleve Glindemanns flair for at skrive glad, udadvendt, festlig og velfungerende musik.

Medley af filmmusik

Ib Glindemann udforskede en bred vifte af musikalske genrer og stilarter, og komponerede både big band-jazz, underlægningsmusik, scenemusik og filmmusik. Sidstnævnte kan høres på det nye album i verdenspremiereindspilningen af Glindemanns Medley, hvor arrangør Wolfgang Käfer har samlet fire kortere satser til en helhed. Satserne har titler som Strøget og The Little Mermaid, og tegner dermed en impressionistisk skitse af hverdagen i København.

Albummet præsenterer desuden to instrumentalkoncerter af Glindemann: hans anerkendte og jævnligt opførte trompetkoncert fra 1962, samt førsteindspilningen af basunkoncerten fra 2017, skrevet i samarbejde med og til Odense Symfoniorkester og solist Robert Holmsted.

Smuglyt til albummet

Op til udgivelsesdatoen kan du få en smagsprøve på Glindemanns sprudlende, musikalske univers. Allerede nu kan du høre den smukt lyriske midtersats fra trompetkoncerten eksklusivt på Apple Music og fredag d. 15. oktober bliver også Glindemanns Medley udgivet på Apple Music. 

Du kan også allerede nu "pre-save" albummet til din foretrukne streamingtjeneste her og få det tilføjet automatisk til dit bibliotek på udgivelsesdatoen., og i videoen herunder kan du ligeledes få en lille forsmag på det kommende album.

  • Ib Glindemann

    Koncerter

randomness