Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Oramo og Wiener Filharmonikerne vinder P2 Prisen for ’Årets klassiske album’

© DR

Oramo og Wiener Filharmonikerne vinder P2 Prisen for ’Årets klassiske album’

Musikkens Hus i Aalborg dannede torsdag aften rammen om P2 Prisen 2019, hvor det seneste års klassiske toppræstationer blev hyldet. 'Årets klassiske album' blev Wiener Filharmonikernes udgivelse af Rued Langgaards Symfoni nr. 2 og 6 på Dacapo. Michala Petri blev udnævnt som årets 'P2 Kunstner 2019'. 

Navne
15. februar 2019

Torsdag aften var en sand festaften for den klassiske musik, da den stort anlagte P2 Pris-koncert løb af stablen. ’Årets klassiske album’ blev Wiener Filharmonikernes indspilning af Rued Langgaards Symfoni nr. 2 og 6 med sopranen Anu Komsi og Sakari Oramo som dirigent.

”Indspilningen præsenterer denne længe oversete danske musik på højeste internationale niveau – tilmed med en sjælden klanglig skønhed og en storladen romantisk spillestil, som forløser Langgaards musik på en måde, som aldrig er hørt før,” hed det i motiveringen.

Kærlighed til Langgaard
Det har heller ikke skortet på roserne til indspilningen i de danske dagblade:

"Det er simpelthen rart at mærke Wiener Filharmonikerne give Langgaard kærlighed" – Politiken

"Og Wiener Filharmonikerne har taget Rued Langgaard til sig, det var der ingen af os, der så komme, og Sakari Oramo, som til daglig er chef for BBC Symfonikerne og Stockholm Filharmonikerne, har her været en kompetent og åndsbeslægtet brobygger mellem dansk og østrigsk musikliv." – Information

En ener i dansk musikliv
Det er P2 Prisens fagjury og P2’s playlisteudvalg, der har stået bag valget og udvælgelsen af prismodtagerne i de fleste af otte P2-pris-kategorier, og allerede i august sidste år besluttede de, at blokfløjtenisten Michala Petri er årets 'P2 Kunstner 2019'. Det kommer oven på et år, hvor hun både har kunnet fejre sit 50 års jubilæum og sin 60 års fødselsdag.

”Michala Petri er en ener i dansk musikliv. I snart et halvt århundrede har hun med utrættelig energi udforsket blokfløjtens natur og stillet sig i spidsen for en udvikling af sit instruments repertoire – fra musik inspireret af oprindelig musik i det fjerne østen til helt ny klassisk musik. Og i kraft af en naturlig musikalitet, en overlegen virtuositet og et hjerteligt væsen har Michala Petri åbnet døren ind til musikken for et utal af mennesker,” lød det fra redaktionschef Jakob Marstrand fra P2, som overrakte prisen som P2 Kunstner 2019 til Michala Petri, der kvitterede med en tre minutters solo som ekstranummer.


Kilde: DR

 

"Indspilningen præsenterer denne længe oversete danske musik på højeste internationale niveau" – 'Årets klassiske album’ blev Wiener Filharmonikernes indspilning af Rued Langgaards ’Symfoni nr. 2 og 6’ med sopranen Anu Komsi og Sakari Oramo som dirigent. Lyt også til Michala Petri i forrygende form i værker af Anders og Thomas Koppel.
  • Rued Langgaard, Jacob Gade

    Symfoni nr. 2 & 6

  • Anders Koppel

    Double Triple Koppel

  • Thomas Koppel

    Los Angeles Street Concerto - Michala Petri plays Koppel

randomness