Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Nyt album med Kasper Rofelts kontrastrige kammermusik

Nyt album med Kasper Rofelts kontrastrige kammermusik

Den 22. april 2022 udkommer Dichotomy, et portrætalbum med kammermusik af Kasper Rofelt indspillet af Ensemble Storstrøm.

Ny udgivelse
28. marts 2022

Modsætninger og kontraster er nøgleord for den danske komponist Kasper Rofelts æstetik. Den 22. april udkommer et portrætalbum med ny kammermusik af Rofelt, med den meget passende titel Dichotomy, som både henviser til albummets titelværk og de musikalske greb, som kan høres overalt på udgivelsen.

Sammenstilling af det uforenelige

Det nye album præsenterer verdenspremiereindspilninger af syv nye værker skrevet i perioden 2012-2020. Albummet er indspillet af Ensemble Storstrøm, som også bestilte og uropførte titelværket Dichotomy i 2021.

Udfordringen med at kombinere kontrasterende og ligefrem uforenelige materialer er central for Kasper Rofelt. I titelværket sidestiller komponisten modsatrettede musikalske teknikker på flere forskellige niveauer, hvilket bl.a. kan høres i kontrasten mellem den legende og lyriske førstesats over for en rytmisk energisk andensats. 

Et fiktivt møde

Kasper Rofelts værker er karakteriseret af en stor musikalsk nysgerrighed og forestillingsevne, og derfor hører man på albummet en bred vifte af karakterer og stiltræk. I flere af værkerne arbejder han f.eks. bevidst med meget få musikalske elementer, som gentages vedvarende. 

Sérénade pour Ionesco er det eneste værk på albummet som refererer til en inspirationskilde udenfor det musikalske univers. Det er inspireret af de mærkelige og absurdistiske sidestillinger man finder hos den rumænsk-franske dramatiker Eugène Ionesco. Harpen spiller en hovedrolle, men sættes i kontrast af bl.a. pibelyde fra hundelegetøj og banken på strygeinstrumenter, og i fjerdesatsen udspiller der sig en frustreret, fiktiv samtale mellem Ludwig van Beethoven og Gustav Mahler.

Releasekoncert

Udgivelsen af Dichotomy fejres med en releasekoncert onsdag d. 20 april kl. 17 i Musikhuset København på Vesterbrogade 59, hvor Ensemble Storstrøm sammen med dirigent Anne Marie Granau vil opføre to af værkerne fra det nye album. Koncerten indledes af en samtale mellem komponist Kasper Rofelt og ensemblets kunstneriske vejleder Toke Lund Christiansen. Læs mere og reserver en gratis billet her

Kasper Rofelt og Ensemble Storstrøm

Kasper Rofelt (f. 1982) har studeret komposition hos Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow og Per Nørgård. Han har skrevet en stor mængde værker for mange forskellige typer af instrumentbesætninger og i mange genrer, både soloværker, værker skrevet til børn og musik for symfoniorkester.

Ensemble Storstrøm, der til dagligt er hjemmehørende i det moderne Kunst- og Musikhus KUMUS på Fuglsang Herregaard, er et af fem nationale basisensembler, der sikrer et levende og aktivt musikmiljø med musikoplevelser af højeste kvalitet i Kulturregion Storstrøm. Ensemblet blev dannet i 1991 og består af 8 højt profilerede kammermusikere i en unik instrumentsammensætning: 3 strygere, 3 blæsere samt klaver og harpe.

Kasper Rofelt og Ensemble Storstrøm står bag flere tidligere udgivelser fra Dacapo Records.
 • Kasper Rofelt

  Dichotomy

 • Kasper Rofelt

  The song I'll never sing - værker for accordeon

 • Martin Lohse

  Collage de temps

 • Bo Lundby-Jæger

  Kammermusik og sange

 • Lars Hegaard

  Kammermusik

randomness