Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Mads Emil Dreyer udfolder atmosfæriske, frostklare landskaber af elektronik og akustiske instrumenter

Mads Emil Dreyer udfolder atmosfæriske, frostklare landskaber af elektronik og akustiske instrumenter

Dacapo Records glæder sig til at kunne præsentere en nyskabende stemme i dansk musik, når komponist Mads Emil Dreyer udgiver sit debutalbum Disappearer den 2. februar. 

Ny udgivelse
22. januar 2024

Komponist Mads Emil Dreyer er lige så interesseret i knapper som i violiner og fløjter, og han skaber ofte en dialog mellem elektroniske og akustiske enheder. 

Vi ser frem til at udgive Mads Emil Dreyers debutalbum Disappearer, indspillet af NEKO3 (bestående af Fei Nie, Kalle Hakosalo og Lorenzo Colombo), fløjtenist Lauren Wuerth og Dreyer selv. Disappearer udkommer som digitalt album den 2. februar og som limited edition LP. Pre-save albummet her og lyt til singlen Forsvindere 2 herunder mens du læser.

Akustisk lyd sammenflettet med elektronik

Mads Emil Dreyer (f. 1986) er uddannet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han debuterede i 2020. De fire værker på det nye album er komponeret efter Dreyers typiske principper, hvor akustiske instrumenter kombineres med live-elektronik. Elektronikken består af korte stumper med de akustiske instrumenter, som under opførelsen samples til loops og sendes tilbage gennem højttalerne, så skellet mellem den akustiske og den elektroniske musik sløres.

Det er vigtigt for Dreyer, at der er tale om live-optagelser: ”For mig er det musik, der fungerer bedst i en koncertsal og der kan indfange den stemning, jeg har været interesseret i at fastholde”, siger han. ”Ikke den polerede studieoptagelse med fejlfrit spillende musikere og perfekt kalibreret elektronik, men snarere live-situationen med alle de små uregelmæssigheder, der helt naturligt følger med.”

Atmosfærisk langsommelighed

Disappearer præsenterer i alt fire værker: to med titlen Forsvindere, to med titlen Vidder. Åbningsværket Forsvindere 2 begynder som et eventyr med en børnerimslignende karakter, der skyldes et celestes blide klokkeklang og vibrafonens støtte puls. Det er en form for frossen musik, der glimter og langsomt begynder at tø under en kølig vintersol. I sidste uge udkom et radio edit af værket Forsvindere 2 som single.

Vidder 1 bruger lag af luftige basfløjtetoner til at skabe en spøgelseslignende mur. Forsvindere 1 føjer noget tøvende til klokkespil, tempelbækkener, vibrafon og celeste ved hjælp af fraser, der for hvert nyt lag falder til ro og begynder forfra. Mest slående føjer Vidder 4 elektroniske glissader til loops af orgel- og harmoniumtoner.

Værkerne gør brug af enkle, transparente virkemidler og resultatet er en atmosfærisk, til tider tranceinducerende, musik. "Jeg håber, at man som lytter vil give sig selv tid til at synke ned i den langsomhed og det fokus, der karakteriserer værkerne. Det er musik, der ofte ikke benytter sig af store armbevægelser, men det er musik der forsøger både at tale til det opmærksomme øre, men også kommunikere på et mere sanseligt plan", siger Dreyer.

Releasekoncert

Udgivelsen fejres ved en releasekoncert i Koncertkirken d. 6. februar kl. 19.30. Kom og lyt til en nyskabende stemme i dansk musik, når NEKO3 og fløjtenisten Michaela Hansen sammen med Dreyer selv opfører albummets fire værker. Der er fri entré og alle er velkomne.

  • Mads Emil Dreyer

    Disappearer

randomness