Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Jesper Koch skaber drømmeverdener på nyt album

Jesper Koch, Justin Brown & Eugen Tichindeleanu © Knud Erik Jørgensen

Jesper Koch skaber drømmeverdener på nyt album

Jesper Kochs kompositioner kredser om længsel, nostalgi og drømme. På fredag den 8. november udkommer tre af hans koncerter på albummet Dreamscapes, indspillet af Odense Symfoniorkester.

Ny udgivelse
4. november 2019

»Jeg er altid flygtet ind i musikken«, fortæller komponisten Jesper Koch. »Som dreng oplevede jeg musikken som den ideelle verden, og jeg brugte det meste af min barndom ved klaveret. Den virkelige verden havde slet ikke samme appel.«

På fredag den 8. november udkommer tre af hans koncerter på albummet Dreamscapes, indspillet af Odense Symfoniorkester.

Nostalgi og andre verdener

Jesper Koch er født 1967 i København, og hans dragning mod drømmenes verden er ikke blevet mindre med årene. Som komponist maler han drømmebilleder og lukker tilhøreren ind i andre verdener end den virkelige. Mange af hans værker drejer sig om nostalgi og tabte drømmeverdener, og Kochs musik er melodisk og ofte tonal.

I cellokoncerten Dreamscapes (2005-07) siger titlen ligeud, at musikken drejer sig om virkelighedsflugt, mens udgangspunktet for violinkoncerten Arcadia Lost er Venedig som beskrevet i Percy Bysshe Shelleys romantiske digt Julian and Maddalo fra 1819, der har romantisk længsel og uforløsthed som tema. Albummets tredje værk, klarinetkoncerten Lonesome er udformet som en slags “tema med variationer” i én sats, hvor ikke kun klarinettens indledningstema varieres, men også selve ensomheden.

Værker dedikeret til solisterne

De tre solokoncerter på albummet er alle skrevet til de solister, der har indspillet dem på det nye album, nemlig cellisten Michaela Fukacová, klarinettisten John Kruse og violinisten Eugen Tichindeleanu. Alle tre værker har været opført af Odense Symfoniorkester, der gennem årene har været Jesper Kochs samarbejdspartner i et trofast parløb, og indspilningerne på albummet er verdenspremiereindspilninger.

Fejring i KoncertKirken

Udgivelsen af det nye album fejres ved Athelas Sinfoniettas koncert Lyset i mørket / Mørket i lyset den 9. november kl. 16.00 i KoncertKirken, hvor Jesper Kochs nye værk Poesien er mørket i lyset uropføres sammen med værker af Hugi Gudmundsson og Morten Olsen.

Efter koncerten inviterer forlaget Edition·S og Dacapo til udgivelsesreception.

  • Jesper Koch

    Dreamscapes

  • Jesper Koch

    Orkesterværker

  • Svend Hvidtfelt Nielsen, Jesper Koch, Lars Hegaard, Ib Nørholm, Pelle Gudmundsen-Holmgreen

    Fem danske klavertrioer

randomness