Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Else Marie Pade i fokus på PULSAR Festival

Else Marie Pade © Lisbeth Damgaard

Else Marie Pade i fokus på PULSAR Festival

Årets PULSAR Festival finder sted den 6.-14. marts på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og giver anledning til at få et indblik i en del af Else Marie Pades vidtfavnende værkkatalog.

Live
5. marts 2019

Else Marie Pade (1924-2016) var en af den elektroniske musiks pionerer i Danmark. Fra begyndelsen af 1950'erne lavede hun, i tæt samarbejde med teknikere og assistenter i Danmarks Radio, et stort antal værker inden for den konkrete og elektroniske musik til brug for radioens almindelige udsendelsesvirksomhed og som underlægningsmusik til radiodramaer. 

I sin levetid var Else Marie Pade ikke repræsenteret af et forlag, men nu samles alle hendes værker hos Edition·S. Sent i livet blev hun anerkendt som en pioner inden for den elektroniske musik, men en gennemgang af hendes oeuvre viser, at hun var meget mere end det.

På PULSAR Festival kan man i år opleve tre af Else Marie Pades værker: Sept pièces en couleurs II + III – en suite for kammerorkester opføres den 10. marts, Afsnit I-II-III for soloviolin og bånd opføres den 11. marts, og Maria – et værk som blandt andet involverer hele syv tromboner, talekor, bånd og koloratursopran – er på programmet den 13. marts i Grundtvigskirken.

Hele programmet for Pulsar kan læses her.

Ny bog om Pade udkommer

På PULSAR fejres også udgivelsen af en helt ny bog om Else Marie Pade.

Bogen Else Marie Pade er skrevet af musiker, ph.d. og lektor Henrik Marstal og udkommer den 11. marts på forlaget Multivers, og samme aften inviteres til bogreception i Studiefoyeren i forbindelse med aftenens koncerter. 

Forfatteren og redaktør Jens Cornelius vil fortælle om arbejdet med tilblivelsen af bogen. Der er tale om den første bog nogensinde, der systematisk og kronologisk har fokus på Else Marie Pades liv som komponist og musikmenneske. Bogen er blandt andet bygget på materiale fra hendes eget arkiv, der først for nyligt er blevet tilgængeligt gennem musikforlaget Edition · S.

Dacapo har udgivet fire album med Else Marie Pades musik.
 • Else Marie Pade

  EMP RMX 333 – a tribute to Else Marie Pade (1924–2016)

 • Else Marie Pade

  Aquarellen über das Meer; Illustrationer

 • Else Marie Pade

  Face It

 • Else Marie Pade

  Et glasperlespil

randomness