Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Tove Lønskov

piano

Tove Lønskov har i mange år været docent ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Nordjysk Musikkonservatorium. Hun har en omfattende karriere som solist, kammermusiker og akkompagnatør i ind- og udland. Har været solist med de fleste danske symfoniorkestre og bl.a. arbejdet med dirigenter som Uri Segal, Thomas Briccetti, Jorma Panula, Zdenek Macal, Avi Ostrowsky og mange danske dirigenter.

Som kammermusiker har hun spillet med så berømte navne som fløjtenisten Jean-Pierre Rampal og den russiske violinist Leonid Kogan og gennem mange år været fast duo-partner med fløjtenisten András Adorján.

Sammen med pianisten Rodolfo Llambias danner hun en meget anerkendt klaver-duo, som har modtaget flere priser. Duoen har indspillet en lang række cd’er, bl.a. Debussy’s og Schubert’s samlede værker, og har koncerteret overalt i verden.

Hun har ligeledes arbejdet med mange fremragende sangere, hvilket har resulteret i talrige cd-indspilninger med bl.a. sange af Schubert, Richard Strauss, Schumann, Grieg, Schönberg, Børresen, Carl Nielsen, Schierbeck, Niels W. Gade, Heise, C.E.F. Weyse, Otto Mortensen og andre. På to meget roste solo-cd’er har hun indspillet klaverværker af Rued Langgaard, Poul Schierbeck og Otto Mortensen.

Tove Lønskov afholder jævnligt masterclasses i udlandet. Hun har desuden været lærer for mange af de betydeligste unge danske pianister.

  • Peter Heise, C.E.F. Weyse, P.E. Lange-Müller

    Kærlighedssange