Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Sofie Elkjær Jensen

soprano
1985
© Sofie Elkjær Jensen

Sofie Elkjær Jensens rige, lyriske stemme og store scenenærvær har gjort hende til en af sin generations førende sopraner i Skandinavien. I 2019 modtog hun sin 2. Reumertnominering som Årets Sanger, for både Adele i J. Strauss’ Flagermusen og Åse i Heise’s Drot og Marsk, begge produktioner på Det Kongelige Teater.

Siden Sofies debut som Papagena i Mikael Melbye’s opsætning af Mozart’s Tryllefløjten på Det Kongelige Teater i 2010 har Sofie blandet andet spillet titelrollen i Janazek’s Den fiffige lille ræv og Frasquita i Bizets Carmen og fra hun i 2016 blev fastansat i Solistensemblet på Det Kongelige Teater har man også kunne opleve hende i ledende roller såsom; Micaëla i Bizets Carmen, Musetta i Puccinis La Boheme, Vela i Kuhlaus Lulu og Gilda i Verdis Rigoletto.

Hendes Mozart-roller på Det Kongelige Teater tæller Susanna i Le Nozze di Figaro, Første Dame og Pamina i Tryllefløjten og Fiordiligi i Cosi fan Tutte.

I 2011 havde hun debut på Den Jyske Opera som Zerlina i Don Giovanni, og på Kiel Oper i børneoperaen Kalif Storch. Samme år debuterede hun med Royal Scottish National Orchestra i Goreckis 3. symfoni.

Sofie har desuden optrådt med Copenhagen Phil som Gretel i Humperdinck’s Hänsel und Gretel, som Preciosa i Reesens Farinelli samt et hav af koncerter med blandet andet Lawrence Brownlee og Jospeh Calleja, og hun er den eneste sanger, der har optrådt på Copenhagen Opera Festival siden festivalens start i 2009, blandt andet med roller som Euridice i Glucks Orfeo e Euridice og Juliette i Gounods Romeo et Juliette.

Sofie er en flittig gæst hos landsdelorkestrene og har senest sunget Valencienne i Lehars Den glade enke med Odense Symfoniorkester, sopransolist med Ålborg Symfoniorkester i Brahms’ Requiem, Bachs Juleoratorium og Händels Messias.

Som en ledende fortolker af moderne værker uropførte Sofie Elkjær Jensen i 2019 Hans Abrahamsen’s opera Snedronningen på Det Kongelige Teater. Operaen blev kåret som Årets begivenhed under P2-prisen i 2020. Andre roller i genren tæller Beatrix i Thomas Ades’ The Exterminating Angel, Maid i Ades’ Powder her Face (Reumert for Årets Opera), Laetitia i Menottis The Old Maid and the Thief (første Reumertnominering) og Agnes i Intet af Bruce David for Den Jyske Opera.

  • Louise Alenius

    ILT

randomness