Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Simon Steen-Andersen

composer
1976

Simon Steen-Andersen tilhører den yngste generation af danske komponister, men har allerede gjort sig bemærket på den nationale og internationale klassiske musikscene. Steen-Andersen er en af de mest innovative komponister og fortæller at han i musikken "prøver at nærme sig mennesket bagved instrumentet, fordi musikken herved kommer til at handle om alt det, der er vigtigst, nemlig kommunikation, væren, skrøbelighed og intimitet."

Simon Steen-Andersen har allerede rejst mere end de fleste komponister i sin generation og har boet og arbejdet så forskellige steder som Paris, Freiburg, Buenos Aires, København, Rom - og hjembyen Århus. For tiden bor Simon i Berlin som "Artist-in-residence" under den prominente DAAD-ordning. Simons værker er oftest for små konstellationer, men hans musik spænder også over musik for større ensembler, orkestre og forskellige multi-media setups.

Den unge komponist fik for alvor opmærksomhed, da han vandt Holmboe konkurrencen i 2000. Siden da har hans musik bevæget sig i retningen af ekstremt afdæmpede nuancer, der samtidig opretholder et farverigt komplekst og energisk virtuost udtryk.

Simon Steen-Andersen har fået enorm international opmærksomhed de seneste år og blev udnævnt som "Composer in Focus" under Ultraschall Festival für neue Musik i januar 2011.

Læs mere på komponistens hjemmeside: www.simonsteenandersen.dk

 

www.simonsteenandersen.dk
  • Simon Steen-Andersen

    Black Box Music

  • Simon Steen-Andersen

    Pretty Sound - Solo- og kammermusik