Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Schola Cantorum Reykjavicensis

choir

Schola Cantorum Reykjavicensis blev grundlagt af Hörður Áskelsson i 1996, og siden har koret spillet en betydningsfuld rolle i det islandske musikliv. Korets alsidige repertoire spænder fra renæssance- og barokmusik til moderne værker, særligt med fokus på islandsk musik.

Schola Cantorum Reykjavicensis har optrådt i Europa samt i USA og Japan, og i 2017 inviterede Los Angeles Philharmonic koret til at optræde i Walt Disney Concert Hall som en del af sin Reykjavík Festival.

Korets imponerende diskografi omfatter komplette indspilninger af Jón Leifs kor- og orkesterværker, udgivet på BIS. Schola Cantorum Reykjavicensis har også samarbejdet med et bredt udvalg af kunstnere, fra Björk og Sigur Rós til Jóhann Jóhannsson, og har desuden bidraget til lydsporet til det populære computerspil God of War.

Korets præstationer er ikke gået ubemærket hen. I 2007 blev det nomineret til Nordisk Råds Musikpris, og i 2009 blev Schola Cantorum Reykjavicensis udnævnt som Reykjavíks officielle musikensemble. Korets enestående bidrag til det islandske musikliv blev anerkendt ved Iceland Music Awards i 2017, hvor det vandt prisen som Årets Performer.

  • Hugi Guðmundsson

    The Gospel of Mary