Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Per Kristian Skalstad

conductor
1972
© Øivind H. Eide

Den norske dirigent Per Kristian Skalstad har dirigeret alle førende norske orkestre, herunder Oslo Filharmonikerne, Det Norske Kammerorkester og Den Norske Operas Orkester. Han debuterede som dirigent i 2002, og har siden dirigeret et stort antal balletter, operaer og symfoniske koncerter i Norge, Sverige, Tyskland og Østrig og kammer­orkester­turnéer i Danmark, England, Belgien, Rusland og USA.

I de senere år har Per Kristian Skalstad fortrinsvis fokuseret på ballet og opera og dirigeret næsten 30 produktioner for Den Norske Opera & Ballet i Oslo. Han har dirigeret Det Norske Kammer­orkester flere gange med solister som Leif Ove Andsnes, Isabelle van Keulen, Ian ­Bostridge, Gidon Kremer, Paul Lewis, Lars Anders Tomter, Truls Mørk, Martin Fröst og Jean-Guihen Queyras.

Per Kristian Skalstad uropførte Bent Sørensens La Mattina med Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester i 2009 og har siden opført koncerten ved Festspillene i Bergen, i Musikhalle Hamburg, ved BBC Proms og på Ojai Music Festival i Californien.

I 2010 ledede Skalstad desuden Det Norske Kammerorkester på turnéer til Bruxelles, London og New York, og i 2016 dirigerede han den norske førsteopførelse af Ouroboros, en cellokoncert af Thomas Larcher, med solisten Jean-Guihen Queyras og Det Norske Kammer­orkester. Per Kristian Skalstad er også violinist og har været medlem af Det Norske Kammer­orkester siden 1988.

  • Bent Sørensen

    Koncerter