Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Oslo Filharmonikerne

orchestra

OSLO FILHARMONIKERNE blev dannet i 1919 og er i dag Norges nationalorkester. I Oslo spiller det årligt 60-70 symfoniske koncerter, i tillæg dertil julekoncerter, skolekoncerter, kammerkoncerter og gratis friluftskoncerter med titusinder af lyttere. Orkestret har sine egne programmer og projekter for unge lyttere og udøvende med overskrifterne ‘Ung arena’ og ‘Crescendo’.

Med Mariss Jansons, chefdirigent 1979?2002, opnåede orkestret høj international anerkendelse. turnéerne fra 1982 og fremover omfattede de fleste musikalske hoved arenaer i Europa, bl.a. en residens-periode i Wiener Musikverein og en række festivaler såsom BBC Proms, Edinburgh, Salzburg og Luzern samt store musikbyer i Nord- og Sydamerika og østasien. Jansons blev efterfulgt af André Previn, som også stod i spidsen for turnéer i Europa og USA.

I perioden 2007-2013 med Jukka-Pekka Saraste, i dag æresdirigent, besøgte orkestret bl.a. musikkens hovedarenaer i London (BBC Proms inklusive), Wien, Berlin, Köln, Frankfurt og Paris.

Vasily Petrenko tiltrådte som chefdirigent i 2013. Hans koncerter i Oslo rangerer som højdepunkter i byen, og i udlandet er han og OFO for længst en efterspurgt enhed. turnébesøg foreløbig omfattet bl.a. Wien, Berlin, Paris, BBC Proms, Edinburgh-festivalen, toshiba Grand Concerts i  Japan, tyskland, Spanien og Storbritannien. I sæsonen 2016-17 er der planlagt  besøg til tyskland, Schweiz, østrig, Sydkorea, Hong Kong og taiwan. Petrenkos første indspilning med Oslo Filharmonikerne blev udgivet på LAWO Classics i 2015: Skrjabins symfonier nr. 3 og 4 (LWC1088). I 2016-17 følger Prokofjevs Romeo og Julie (i sin helhed), Skrjabins øvrige symfonier og hans klaverkoncert samt begyndelsen på en Richard Strauss-cyklus.

www.ofo.no

  • Per Nørgård

    8 Symphonies

  • Per Nørgård

    Symfonier 2 & 6

  • Per Nørgård

    Symfonier 4 & 5

randomness