Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Katrine Gislinge

piano

Pianisten Katrine Gislinge er en af Skandinaviens mest markante pianister med både solo- og kammermusik-koncerter i det meste af Europa og USA. Hendes fortolkninger er præget af en sitrende følsomhed, hvor hver eneste lille detalje i musikken får mening og samler sig i en klar og fremadrettet strøm. Som pianist formår hun at skabe balance mellem det mest skrøbelige og det mest direkte, og når man lytter til hende, går man ind i et musikalsk rum af “berusende sensualitet” – som en anmelder har beskrevet det.

Katrine Gislinges repertoire spænder fra Bach til den allernyeste musik, og hun formår på en smuk og fascinerende måde at få sit personlige, følsomme spil til at give farve og tilføje ekstra dimensioner til klaverrepertoirets forskellige stilarter.

I de seneste år har Katrine Gislinge især markeret sig som fortolker af Mozarts klaverkoncerter. Om hendes fortolkning af Mozarts 9. klaverkoncert, Jeunehomme, skrev en anmelder: “Med Katrine Gislinge ved tangenterne fik man ikke bare en suveræn tolkning i teknisk-virtuos forstand, men også åbnet porten til musikkens himmel, ganske enkelt fordi Gislinge er en beåndet pianist.”

Ved siden af Mozart er fokus hos Katrine Gislinge rettet på det klassiske klaverrepertoire. I de seneste år er der imidlertid sket en udvidelse af hendes repertoire, hvor både nyere musik – Rakhmaninov, Gershwin og andre – og den allernyeste musik er blevet en naturlig del af hendes koncerter.

Katrine Gislinge har samarbejdet med musikere og dirigenter som Gustavo Dudamel, Gidon Kremer, Augustin Dumay, Jin Wang, Kurt Sanderling, Andreas Brantelid med flere, og spillet på festivaler som Lockenhaus, Bergen, Trondheim, Cervantino, London, Festival de Radio France i Montpellier samt i koncertsale som Carnegie Hall og Concertgebouw.

Hun har udgivet flere cd’er bla på Deutsche Grammophon og udgav i 2014 en meget anmelderrost cd på Danacord Records med musik af Schumann og Per Nørgård, som tilegnede hende et af værkerne.

Sammen med The Danish Piano Trio har Katrine Gislinge udgivet en Dacapo-cd med danske romantiske klavertrioer.

Læs mere på katrinegislinge.net.

 • Bent Sørensen

  12 Nocturner

 • Bent Sørensen

  Rosenbad · Pantomime

 • Bent Sørensen

  Mignon

 • Ole Schmidt, Per Nørgård, Bent Lorentzen, Bent Sørensen, Peter Bruun

  Circles

randomness