Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Jakob Kullberg

cello
1976
Jakob Kullberg © Camilla Winther

Jakob Kullberg er en ekstraordinær dansk musiker, der med nysgerrighed og mod konstant både udforsker og udfordrer grænserne for sit instrument, sig selv og rollen som komponist/performer. Han er født i 1976 og blev i 2021 nomineret til Nordisk Råds Musikpris. Som musiker har han høstet særlig ros for sine opførelser af moderne cellokoncerter og sine solooptrædener samt for hans samarbejder med en række prominente orkestre som Royal Philharmonic Orchestra i London, BBC Philharmonic, Bergen Filharmonikerne, Sinfonia Varsovia i Warszawa, Wrocław Filharmonikerne, Tallinn Kammerorkester samt de store symfoniorkestre i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Jakob Kullberg er også en hyppig gæst på festivaler som Aldeburgh Festival, Festspillene i Bergen, Huddersfield Festival og Warszawa Efterår.

Gennem sin karriere har Jakob Kullberg modtaget flere priser ved internationale solo- og kammermusikkonkurrencer, og hans indspilninger har vundet P2 Prisen to gange og været nomineret til en Gramophone Award. Han har et unikt og tæt samarbejde med komponisten Per Nørgård, hvis celloværker fra de seneste 20 år er komponeret til ham. Jakob Kullberg har også tætte samarbejder med komponisterne Kaija Saariaho, Bent Sørensen og Niels Rønsholdt.

Jakob Kullberg er en eftertragtet pædagog og har siden 2016 været professor i cello ved Royal College of Music i London. Han er Associate ved Royal Academy of Music i London og har været kunstnerisk leder af Open Strings Cello Masterclass siden grundlæggelsen i 2004. Han har desuden givet adskillige masterclasses ved anerkendte institutioner i Europa, USA og Kina.

  • Daníel Bjarnason

    From Earth to Ether

  • Niels Rønsholdt

    Country

randomness