Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Jakob Kullberg

cello
Jakob Kullberg © Camilla Winther

Cellisten og multitalentet Jakob Kullberg er en af de mest respekterede danske musikere. Han er kendt for sine meget personlige, frygtløse fortolkninger – en spektakulær skikkelse på den internationale musikscene, der igen og igen udfordrer den etablerede forestilling om ’den klassiske cellist’.

Internationalt er Jakob Kullberg særlig rost for sine opførelser af cellokoncerter fra det 20. og 21. århundrede. Han er utroligt flittig som solist og anerkendt for en karriere, der udforsker mulighederne for at spille klassisk og ny musik på nye måder. Han har besøgt mange af verdens bedste orkestre, blandt andre Royal Philharmonic Orchestra i London, BBC Philharmonic, Bergen Filharmonikerne, det polske symfoniorkester Sinfonia Varsovia, Tallinn Kammerorkester og de store symfoniorkestre og sinfoniettaer i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Hans koncertrejser bringer ham jævnligt til festivaler som Aldeburgh Festival, Festspillene i Bergen, Huddersfield Festival og Warszawa Efterår.

Jakob Kullberg er prisvinder ved flere internationale solo- og kammermusikkonkurrencer, og hans indspilninger har vundet P2 Prisen to gange og været nomineret til en Gramophone Award. Hans omfattende samarbejde med BBC Philharmonic og dirigenten John Storgårds har indtil videre resulteret i albummet Remembering, udgivet på BIS Records.

Han nyder et unikt og tæt samarbejde med komponisten Per Nørgård, hvis celloværker fra de seneste 20 år er komponeret til ham. Han har også tætte samarbejder med komponisterne Kaija Saariaho og Bent Sørensen.

Jakob Kullberg har været kunstnerisk leder af Open Strings Academy siden 2004 og givet adskillige masterclasses i store institutioner i Europa, USA og Kina. Han er professor i cello ved Royal College of Music i London og er ‘Associate’ ved Royal Academy of Music i samme by.

  • Niels Rønsholdt

    Country

randomness