Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Hörður Áskelsson

conductor

Hörður Áskelsson er en anerkendt islandsk organist og korleder, der i 1981 fik sin eksamen med topkarakterer fra Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf, efter at have studeret på Island. Året efter blev han udnævnt til musikchef for Hallgrímskirken i Reykjavík. I 1982 grundlagde han Hallgrímskirkens Motetkor og har været kunstnerisk leder af Reykjavík Friends of the Arts Society siden dets oprettelse i 1982. I 1987 oprettede Áskelsson Festival of Sacred Arts, som sidenhen er blevet til en kulturevent på Island hvert andet år. I 1993 skabte han Hallgrímskirkens internationale orgelsommerkoncertserie, og i 1996 grundlagde han kammerkoret Schola Cantorum Reykjavicensis.

Áskelssons kor har vundet talrige priser både i Island og ved forskellige internationale konkurrencer, herunder i Cork, Noyon, Gorizia og Catalonien. Han har dirigeret oratorier, ofte sammen med Islands Symfoniorkester, og har førsteopført mange islandske værker. Hans koncerter er blevet transmitteret på radio og i tv, og han medvirker på adskillige cd’er.

Som koncertorganist og korleder har han optrådt i Europa og Nordamerika. I anerkendelse af hans enestående arbejde modtog Áskelsson i 2002 Den Islandske Musikpris og blev udnævnt til bykunstner i Reykjavík. To år senere blev han tildelt den islandske ridderorden, Falkeordenen. Fra 2005 til 2011 var han musikchef for den islandske kirke.

  • Hugi Guðmundsson

    The Gospel of Mary

randomness