Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Frederik Päevatalu Rolin

baritone
1989

Den danske baryton Frederik Rolin er uddannet hos Kirsten Buhl Møller ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har studeret på Operaakademiet i København. Han havde sin operadebut i 2012 i Ravels opera L’enfant et les Sortileges på DKDM og sang samme år Schaunard i La Bohème med Opera Frederiksberg. I sommeren 2013 sang han partiet Baron Douphol i La Traviata. I 2014/15 var han Havmanden i Hilda Sehesteds Agnete og Havmanden, solist i Faurés Requiem i Malmø og sang Fyrst Yamadori i Det kgl. Teaters turnéudgave af Puccinis Madame Butterfly.

Frederik Rolin har flere gange været solist i flere danske værker såsom Nielsens Fynsk Forår og Gades Elverskud. I 2015 sang han Angelotti i Tosca med GuidOpera. Han har desuden optrådt med sange af Carl Nielsen ved adskillige koncerter i Danmark, Sverige, Norge og Portugal. I 2016 medvirkede han ved Aalborg Opera Festival, Opera på Grænsen, Klassisk Lillesand (Norge), Opera på Stranden, som Marullo i Rigoletto, som Christophoro i operaen Querini på Røst i Nordnorge samt som bassolist i Händels Messias i Malmø. I 2017 kunne Frederik Rolin bl.a. opleves i OperaAkademiets udgave af Brittens Rape of Lucretia på Det kgl. Teater i rollen som Tarquinius og i Mozarts Cosi fan Tutte som Guglielmo. 2018 bød bla. på roller som Papageno i Mozarts Tryllefløjten med Copenhagen Opera Festival, Danilo i Den glade Enke med Operettekompagniet, Dr. Falke i Flagermusen, Schaunard i La Bohème og koncerter med Århus Symfoniorkester.

Frederik Rolin har modtaget talentprisen fra Léonie Sonnings musikfond, Hans Voigts mindepris og rejselegat fra Statens Kunstfonds karriereprogram Den Unge Kunstneriske Elite.

  • Louise Alenius

    ILT