Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Damkapellet

ensemble
2016
Damkapellet (2022) © Hipermania

Damkapellet er et musikkollektiv, som blev dannet i 2016 for at tilføre dansk musik diversitet ved at fokusere på og opføre musik af kunstnere, der definerer sig som kvinder, nonbinære eller transkønnede. Kollektivet debuterede den 8. marts samme år i KoncertKirken i København i forbindelse med markeringen af Den Internationale Kvindedag.

Som ensemble beskæftiger Damkapellet sig med et bredt spektrum af kunstmusik lige fra nykomponeret musik og improvisation til opera, barok, børnekoncerter og performancekunst.

Siden grundlæggelsen har medlemmer af Damkapellet forelæst om kvindelige komponister og kønsstrukturer samt optrådt regelmæssigt ved festivaler og i forbindelse med projekter som Klang Festival, Ung Nordisk Musik Festival, Gong Festival, Talk Town Festival, Københavns Musikteater, Kvindemusikfestivalen, børnekoncerter i Danmark og Rusland, foruden selv at organisere festivaler og events.

Damkapellet har samarbejdet med komponister og ensembler som Lo Kristenson, Greta Eacott, Guusje Ingen Housz, Konstmusiksystrar, Alina Petrova, Kvinnoorkestern, Den Andra Operan i Stockholm, Julija Morgan, Kirstine Lindemann og Randi Pontoppidan. I 2020 var Damkapellet husensemble i KoncertKirken, hvor kollektivet afholdt en række koncerter samt arrangerede festivaler og den samtalebaserede event Another Composer Coffee.

Medlemmerne af Damkapellet har vidt forskellige interesser, hvilket naturligt nok også har præget kollektivet og gjort det i stand til gennem tiden at omfatte flere forskellige typer performances og ensembler. Ligeledes er improvisation blevet en naturlig del af processen, i og med at det i forbindelse med improvisation kun er éns egne begrænsninger, der hæmmer kreativiteten.

I dag omfatter Damkapellet 15 medlemmer fra København, Malmø og Oslo.

  • Damkapellet

    Demiurge