Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Christian Westergaard

piano
1980

Christian Westergaard (f. 1980) begyndte at studere klaver i en alder af otte med Esther Lund Madsen. Han er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling og Niklas Sivelöv og har de seneste år slået sit navn fast som en slående partner for en række af de førende unge nordiske sangere.

Christian Westergaard har blandt andet spillet koncerter på spillesteder i Wigmore Hall i London, Hamburg Musikhalle og i resten af Tyskland, i Italien, Sverige, Norge og i Danmark i DR's Koncertsal, Tivolis Koncertsal, på Takkelloftet og Den Sorte Diamant. Han er grundlægger og kunstnerisk leder af Liedkompagniet, som har sat fornyet fokus på dansk lied-kunst med komponister, herunder Rued Langgaard og Herman D. Koppel. I 1999 og 2000 vandt Christian Westergaard førsteprisen i den danske Steinway Konkurrence.

På Dacapo har Christian Westergaard med Randers Kammerorkester indspillet kammermusik komponeret af sin far, Svend Westergaard, og med sangerne Signe Asmussen og Adam Riis har han indspillet "Songs of deres Times" med musik af Ib Nørholm på Kontrapunkt.

Christian Westergaard er fast tilknyttet akkompagnatør ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København samt på Operaakademiet. Christian Westergaard er blandt andet blevet tildelt legater fra Van Hauen og Sonnings Musikfond.

 

 

  • Anders Monrad, SUPERFLEX, Nikolaj Heltoft

    Mærsk Operaen

  • Jacob Gade

    Valse, tangoer og kinomusik