Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Allan Gravgaard Madsen

composer
1984
Allan Gravgaard Madsen © Malthe Folke Ivarsson

Allan Gravgaard Madsens værker er ”poetisk insisterende” i deres udforskning af spændingen mellem stilstand og bevægelse. Værkerne består af en mikroverden af ​​lyde, sparsomme strukturer og begrænset musikalsk materiale, hvor opmærksomheden ledes hen på de fysiske aspekter af de klassiske instrumenter, der anvendes i værkerne. Ofte kan du høre støj, luft, dæmpede lyde kombineret med udvidede kompositoriske teknikker, der er med til at skabe et subtilt og personligt univers.

Allan Gravgaard Madsens musik er blevet opført af Aarhus Symfoniorkester, Ensemble Recherche, JACK Quartet, Mimitabu, SCENATET, Current Saxophone Quartet, Ensemble Lemniscate, Ensemble Musiques Nouvelles, Aksiom og mange flere.

Allan Gravgaard Madsen har været aktiv i mange hjørner af den danske musikscene. Han har arbejdet på tværs af den klassiske musikgenre med kunstnere som Efterklang, Annika Aakjær og Troels Primdahl, og i 10 år var han en del af den Aarhus Unge Tonekunstnere (AUT, grundlagt i 1966). Han er tidligere bestyrelsesmedlem i SNYK og Young Nordic Music Days (UNM), og han har også været vært for radioprogrammet 'Taktløs' på DR P2. Siden september 2014 har han været gæstekurator ved radiokanalen The Lake, og siden 2018 har han været kunstnerisk leder af Århus Sinfonietta.

Allan Gravgaard Madsen har modtaget talentpriser fra Léonie Sonning Music Fond (2017) og Carl Nielsen & Anne Marie Carl-Nielsens Legat (2016) samt en specialpris fra Danmarks Kunstfond for den symfoniske sangcyklus Beinta (2016), som han delte med sin med-komponist Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð. I 2013 blev han tildelt Komponistforeningens Pris og udvalgt til det prestigefyldte Next Generation-program på Donaueschinger Musiktage med sit stykke Tanz Suite i 2015.

Han studerede komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus, med Simon Steen-Andersen, Niels Rønsholdt og Joanna Bailie, og har deltaget i masterclasses med François Sarhan, Stefan Prins og Rasmus Zwicki. Fra 2018 til 2021 var Allan Gravgaard Madsen hus-komponist for Aarhus Symfoniorkester.