Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Aarhus Jazz Orchestra

ensemble
1977
© Inge Lynggaard Hansen

Aarhus Jazz Orchestra er et af Skandinaviens førende bigbands og giver over 70 koncerter om året. Orkestret startede i 1977 som Klüver’s Big Band, under ledelse af Jens Klüver, og er i dag støttet af Statens Kunstfond. Aarhus Jazz Orchestra har de senere år udviklet sin musikalske profil i retning af et nutidigt udtryk med stærke amerikanske, europæiske og verdensmusikalske rødder.

Orkestret har optrådt i Europa og USA med mange af tidens vigtigste jazzmusikere. I 2011-12 var Aarhus Jazz Orchestra på en treugers turné i USA med Grammy-vinderen Kurt Elling, havde koncerter med guitarikonet John Scofield og trommeslageren Bill Stewart samt med pianisten Mulgrew Miller og trommeslageren Jeff Ballard. Kunstnere som Thad Jones, Clark Terry, Joe Henderson, Abdullah Ibrahim, Dee Dee Bridgewater, Carmen Bradford, Deborah Brown, Lee Konitz, Joe Lovano, Bob Mintzer og Kenny Werner har gennem tiden spillet med Aarhus Jazz Orchestra.

I de seneste år har bandet lavet projekter med Kala Ramnath og Abhijit Banerjee fra Indien og musikere fra Gambia i samarbejde med Jon Balke og Geir Lysne. Eftersom et af orkestrets centrale formål er at forstærke viden om og glæden ved jazz hos unge som gamle, er en væsentlig del af Aarhus Jazz Orchestras aktiviteter derfor rettet mod folkeskolen og gymnasier.

  • Lars Møller

    Glow of Benares

  • Lars Møller

    ReWrite of Spring