Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Nordic String Quartet spiller Gudmundsen-Holmgreen

Nordic String Quartet © Nikolaj Lund

Nordic String Quartet spiller Gudmundsen-Holmgreen

Den 19. februar udgiver Nordic String Quartet deres første CD med Pelle Gudmundsen-Holmgreens strygekvartetter nr. 1-6. Musikken kan opleves live i Østerbro Koncertforening samme aften, kl. 19.30.

Live
8. februar 2019

Komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932–2016) skrev strygekvartetter hele sit liv – de første i 1959 og den sidste i 2013. Den unge, fremadstormende Nordic String Quartet indspiller i en ny serie på tre de samlede strygekvartetter – den første rummer kvartetterne nr. 1-6 og udkommer den 19. februar.

Gratis koncert og filmvisning

I forbindelse med udgivelsen spiller Nordic String Quartet releasekoncert i Østerbro Koncertforening, hvor et uddrag af musikken fra den nye CD kan høres.

Før koncerten vises Birgit Tengbergs portrætfilm om Pelle Gudmundsen-Holmgreen På Tværs.

Musikken introduceres sammen med Nordic String Quartet af Trine Boje Mortensen fra forlaget Edition Wilhelm Hansen, som udgiver Gudmundsen-Holmgreens musik.

Der er fri entré til koncerten, og efter koncerten inviterer Dacapo og Edition Wilhelm Hansen på et glas vin og fejring af den nye udgivelse, som kan købes til særpris på aftenen.

Kvartet med forkærlighed for nordiske komponister

Nordic String Quartet blev dannet i 2013 og har på få år markeret sig både nationalt og internationalt. Kvartetten består af Heiðrun Petersen, violin (Færøerne), Mads Haugsted Hansen, violin (Danmark), Daniel Eklund, bratsch (Sverige) og Lea Emilie Brøndal, cello (Danmark), og har en særlig forkærlighed for de nordiske komponister. Ikke blot ældre, verdensberømte komponister som Grieg og Sibelius, men også nulevende, up-andcoming komponister som Martin Stauning og Andrea Tarrodi er på kvartettens repertoire. Som nordisk strygekvartet føler de fire musikere i Nordic String Quartet sig nemlig særligt forpligtet til at formidle det nordiske strygekvartet-repertoire.

Dato: 19. februar, kl. 19.30
Sted: Unitarernes Hus, Dag Hammerskjölds Allé 30, 2100 Østerbro

  • Pelle Gudmundsen-Holmgreen

    Samlede strygekvartetter vol. 1