Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Ying-Hsueh Chen væver fortiden ind i nutiden på nyt soloalbum

Still fra videoen Dark Radiance (Rikke Benborg og Ying-Hsueh Chen)

Ying-Hsueh Chen væver fortiden ind i nutiden på nyt soloalbum

Med ekstraordinære fortolkninger og en visionær tilgang, har percussionist og komponist Ying-Hsueh Chen gjort sig bemærket som en banebrydende kunstner. Den 27. oktober udkommer soloalbummet Dark Radiance.

Ny udgivelse
4. oktober 2023

Percussionist, performancekunstner og komponist Ying-Hsueh Chen er internationalt anerkendt for sin visionære tilgang til slagtøj og fængslende sceneoptræden. Nu udkommer soloalbummet Dark Radiance, hvor hun ved hjælp af traditionelle instrumenter fra hele verden tager lytterne med på en musikalsk rejse, som omhyggeligt væver fortiden ind i nutiden.

Pre-save albummet via linket her.

Traditionelle instrumenter

Ying-Hsueh Chen er født i Taiwan, uddannet fra Juilliard School i New York samt Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har boet i Danmark siden 2006, hvor hun de seneste år har været med til at trække den ny kompositionsmusik i nye retninger. Hendes musikalske virke spænder over en vifte af genrer, og hun udforsker gerne mødet mellem den ældgamle og moderne kompositionsmusik ved bl.a. at inkorporere tranceskabende slagtøjsstilarter. 

Chen har længe interesseret sig for traditionelle instrumenter fra hele verden, og det kommer også til udtryk i de instrumenter, hun har valgt til Dark Radiance: bl.a. stortromme, muyu (buddhistisk ‘træfisk’- woodblock), jing (koreansk messinggong) og marimba.

Improvisation og meditation

Næsten alle stykkerne på albummet Dark Radiance er viet til et enkelt instrument og udspringer af en enkelt musikalsk gestus eller handling, fra det tordnende til det sarte. Flere af værkerne er skabt ud fra en impovisationspraksis, hvor Ying-Hsueh Chen ifølge hendes egen beskrivelse arbejdede som en folkemusiker, nemlig ved at huske en grundlæggende struktur, men variere den frit uden at skrive noget ned.

Meditations on One Buddhist Woodblock er måske det mest begrænsede af stykkerne, hvori Chen udforsker træblokkens muligheder. Tunnel og Fireworks henter inspiration i forskellige religiøse ritualer, og tre stykker for marimba – Flames, Nocturne og Dawn – udgør tonale modstykker til stykkerne for ustemt percussion. I Dark Radiance, albummets længste og mest komplekse værk, anvender Chen skind, træ og metal for at skabe en dyb og koncentrationsvækkende oplevelse. 

Releasekoncert

I dag udkommer singlen Dawn, et meditativt stykke for solomarimba, som kun ved at anvende tonerne fra en C-dur efterligner en gradvis lysere morgenhimmel. Lyt via linket her. 
Tidligere på året udkom også værket Dark Radiance som single. Lyt via linket her eller se traileren til musikvideoen til værket.

Releasekoncert og filmvisning for Dark Radiance afholdes i Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, den 29. oktober kl. 16. 

  • Ying-Hsueh Chen

    Dark Radiance