Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Se interview med Christian Westergaard som optakt til udgivelsen af Heises samlede sange

Christian Westergaard © Reinhard Wilting

Se interview med Christian Westergaard som optakt til udgivelsen af Heises samlede sange

Den 12. februar udkommer den samlede indspilning af Peter Heises sange på albummet Peter Heise: The Song Edition. På albummet akkompagnerer pianist Christian Westergaard 18 af Nordens førende sangere, og som optakt til udgivelsen kan du her se et interview med Christian Westergaard om arbejdet med de næsten 300 sange. 

Ny udgivelse
18. januar 2021

Den danske komponist Peter Heise (1830-79) var en mester til at skrive for sangstemmer. I Danmark er Heises sange anerkendt som værende blandt det bedste, der er skrevet i genren af en dansk komponist. På udgivelsen Peter Heise: The Song Edition kan man for første gang høre næsten dem alle, i alt 267 sange inddelt i 11 tematikker. Et poetisk livsværk, som på indspilningen er samlet og tilrettelagt af pianisten Christian Westergaard.

Som optakt til den kommende udgivelse kan du se videoen herunder, hvor Christian Westergaard fortæller om det omfattende arbejde med sangskatten, der præsenterer Heise som en sangkomponist af højeste internationale klasse. Udgivelsen indeholder langt over 100 verdenspremiereindspilninger, suppleret med en række utrykte manuskripter fra Heise-samlingerne på Det Kgl. Bibliotek, samt over 30 sange i gendigtede udgaver på tysk engelsk og fransk. Sangene er indspillet af i alt 18 førende nordiske sangere i et tværsnit af generationer, akkompagneret af Christian Westergaard.

Føj udgivelsen til din streamingtjeneste her.

Foruden boksen med Peter Heises samlede sange, kan du se frem til udgivelsen af Heises opera Drot og Marsk, som udkommer den 5. februar. Operaen handler om magtkampen og de begivenheder der førte til mordet på Erik Klipping i 1286, i en dramatisk periode i dansk historie. Drot og Marsk er en af de vigtigste værker i det danske operarepertoire, og blev i 2006 optaget i Kulturministeriets Kulturkanon.

Dacapo har tidligere udgivet udvalgte sange af Peter Heise, men den nye udgivelse er den første samlede indspilning af Heises sange.
 • Peter Heise

  Peter Heise: The Song Edition

 • Peter Heise

  Drot og Marsk

 • Peter Heise

  Sange for mandsstemmer

 • Peter Heise, P.E. Lange-Müller

  Sange

 • Peter Heise, P.E. Lange-Müller

  Sange

randomness