Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

'Peter Heise: The Song Edition' vinder P2 Prisen 2022

'Peter Heise: The Song Edition' vinder P2 Prisen 2022

I weekenden blev vinderne af P2s albumpriser afsløret og Peter Heise: The Song Edition løb med titlen som Årets album, klassisk. Få CD-boksen med 30 % rabat i denne uge. Dacapo ønsker stort tillykke!

Navne
31. januar 2022

DR P2 afslørede i lørdags vinderne af P2 Prisen, som hvert år uddeles til kunstnere, aktører og ildsjæle samt årets bedste klassiske udgivelser. Prisen for Årets album, klassisk gik til Peter Heise: The Song Edition, som for første gang præsenterer Heises næsten 300 sange, tilrettelagt af pianist og initiativtager Christian Westergaard. 

18 forskellige fremtrædende danske og nordiske sangere har indspillet Heises sangskat på i alt 11 CD'er, som med hver deres tematik tegner et portræt af en sand melodiens mester. Heise gjorde ikke meget opmærksom på sine sange, som hverken fik tildelt opusnumre eller blev udgivet i udlandet, på trods af, at de er noget af det bedste, der er skrevet i genren af en dansk komponist. 

Juryen skriver følgende om vinderudgivelsen: 

 "En bedrift af de store. Denne første samlede indspilning af Peter Heises næsten 300 sange, hvoraf mange aldrig før er indspillet, er i sig selv et vildt imponerende projekt. En skatkiste fyldt med romantisk velklang og stemning i luksusindspilninger med en lang række af vores bedste sangere, og med pianisten Christian Westergaard, som fænomenal styrmand."

I denne anledning tilbyder Dacapo 30 % rabat på vinderudgivelsen kun i denne uge. Tilbuddet gælder til og med søndag den 6. februar 2022. 

  • Peter Heise

    Peter Heise: The Song Edition