Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Fyraftensarrangement: Orkesterkomponisten Else Marie Pade

EMP © Lisbeth Damgaard

Fyraftensarrangement: Orkesterkomponisten Else Marie Pade

Dacapo Records og Edition·S inviterer til et gratis arrangement i Lille VEGA onsdag den 7. september om orkesterkomponisten Else Marie Pade i anledning af den første indspilning af Pades nyopdagede orkesterværker.

Live
29. august 2022

Mange kender Else Marie Pade som en pioner inden for den elektroniske musik i Danmark i 1950’erne. Hvad færre måske ved er, at hun også skrev særdeles visionær orkestermusik, som indtil nu kun har eksisteret i komponistens originalmanuskripter og derfor aldrig tidligere er blevet opført i fuld længde.

Nu er noderne blevet overleveret til musikforlaget Edition·S, hvilket har muliggjort den første indspilning af Pades i alt fire orkesterværker. Indspilningerne med Malmö Operaorkester, violinist Christina Åstrand, trompetist Michael Frank Møller og dirigent Joachim Gustafsson udkommer på Dacapo Records til november 2022.

Omdrejningspunktet for arrangementet er en talk med Christina Åstrand, koncertmester i DR Symfoniorkestret og solist på den nye udgivelse, og Henrik Marstal, mangeårig kender af Else Marie Pades musik og forfatter til flere bøger om komponisten. Ved talken bliver bl.a. Pades violinkoncert præsenteret for første gang.

Program onsdag d. 7. september:
Kl. 16:00:
Udstillingen "Ind i Else Marie Pades univers" og baren åbner

Kl. 16:30:
Talk om Else Marie Pades orkesterværker med Christina Åstrand og Henrik Marstal, modereret af Rasmus Cleve, med afspilning af bl.a. Else Marie Pades violinkoncert "Etude"

Kort pause

Kl. 18:00:
Rundvisning ved Ingeborg Okkels i udstillingen "Ind i Else Marie Pades univers"

Praktisk:
Lille VEGA sætter rammerne for arrangementet onsdag den 7. september, som er gratis og åbent for alle.

Arrangementet præsenteres i samarbejde med VEGA under Golden Days Festivalen.

Se Facebook-begivenhed her.