Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Dacapo Edition·S ansætter ny direktør

Dacapo Edition·S ansætter ny direktør

Bestyrelsen for Dacapo Edition·S har valgt Eva Havshøj Ohrt som ny direktør med tiltrædelse 1. januar 2023.

Navne
2. november 2022

Eva Havshøj Ohrt har beskæftiget sig med ny og klassisk dansk musik gennem hele sin karriere. Med hende i front får Dacapo Edition·S en direktør med en betydelig indsigt i branchen, et stort internationalt netværk og et dybdegående kendskab til institutionerne.

Bestyrelsesleder John Frandsen udtaler: ”Det er en stor glæde for bestyrelsen at kunne byde velkommen til Eva Havshøj Ohrt som ny direktør for Dacapo Edition·S, når Henrik Rørdam forlader posten til nytår for at gå på pension. Henrik Rørdam har ydet en kolossal indsats for institutionen i en lang årrække; vi er overbeviste om, at Eva Havshøj Ohrt med sit dybe kendskab til branchen, er den rette til at fortsætte dette arbejde og udvikle den brede palet af aktiviteter med blik for både selskabets opgaver og formål og for fremtidens udfordringer.” 

Eva Havshøj Ohrt blev ansat på Edition·S i 2014, og siden 2018 har hun varetaget stillingen som Souschef på Dacapo Edition·S. Hun har tidligere arbejdet med områder som promotion og administration for bl.a. Edition Wilhelm Hansen Musikforlag, Art Music Denmark (tidl. SNYK) og FIGURA Ensemble.

Det er en fantastisk spændende opgave at skulle videreudvikle Dacapo Edition·S og herunder også Naxos Denmark, der er helt centrale aktører i dansk klassisk musikliv,” fortæller Eva Havshøj Ohrt. ”Sammen med medarbejderne og bestyrelsen skal jeg nu åbne et nyt kapitel i udbredelsen af den spritnye og den ældre klassiske danske musik. Vi skal ruste institutionerne til en endnu mere digital fremtid og samtidig styrke vores fysiske aktiviteter og tilstedeværelse i det danske og internationale musikliv i tæt dialog med dem det hele handler om, nemlig kunstnerne, samt et væld af samarbejdspartnere.”

Eva Havshøj Ohrt er Cand.mag i musikvidenskab og nordisk filologi fra Københavns Universitet, Universitetet i Oslo, samt Humboldt og Freie Universität i Berlin. Hun sidder i bestyrelsen for webmagasinet Seismograf.org og foreningen Kvinder i Musik.

Dacapo Edition·S er blevet til ved en fusion af pladeselskabet Dacapo og nodeforlaget Edition·S; begge aktiviteter er støttet af staten via Statens Kunstfond. Som en del af institutionens arbejde varetager Dacapo Edition·S desuden administrationen af Naxos Denmark.

randomness