Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

BEINTA nomineret til Faroese Music Awards

Still from video by Rammatik

BEINTA nomineret til Faroese Music Awards

Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsens symfoniske sangcyklus BEINTA er nomineret til Faroese Music Awards 2023 i kategorien Årets udgivelse/koncert.

Navne
6. marts 2023

Den 11. marts afsløres modtagerne af Faroese Music Awards 2023, og blandt de nominerede er Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsens symfoniske sangcyklus BEINTA. Det stemningsmættede værk er nomineret i kategorien Årets udgivelse/koncert.

De to komponister, færøske Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og danske Allan Gravgaard Madsen har ganske utraditionelt skrevet partituret sammen, og med træk fra både art pop, klassisk og elektronisk musik vidner det om et møde mellem to forskellige kunstneriske baggrunde og musikalske værktøjskasser.

BEINTA er skrevet med inspiration fra historien om den sagnomspundne femme fatale Beinta fra 1700-tallets Færøerne. I sin samtid blev hun berygtet for sin kontrastfulde personlighed, der var lige så utæmmelig og uberegnelig som den barske færøske natur der omgav hende. Mørket og omskifteligheden blev grundstenen for de to komponisters arbejde. Det 40 minutter lange værk er udformet som en række sange med tekster på færøsk og engelsk, om uro, begær, kærlighed, sorg, tab – et vibrerende landskab.

BEINTA blev uropført af Aarhus Symfoniorkester med Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð som solist i 2016, og værket fik sin færøske førsteopførelse under Nordiske Musikdage i 2021. I april 2022 udkom værket i en indspilning af Aarhus Symfoniorkester og Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð, dirigeret af Andreas Delfs og udgivet på Dacapo Records. 

Lyt til BEINTA via linket her.

  • Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð, Allan Gravgaard Madsen

    BEINTA