Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Søren Rastogi

piano
1978
Søren Rastogi © Klavs Kehlet Hansen

Søren Rastogi er en af Danmarks mest alsidige og anerkendte koncertpianister. Med en imponerende karriere som solist har han optrådt med langt de fleste af Danmarks symfoniorkestre under ledelse af nogle af de mest fremtrædende dirigenter, herunder Christian Mandeál, Douglas Bostock, Christian Kluxen, Benjamin Shwartz, Matthias Aeschbacher, Ed Spanjaard, Jayce Ogren, Peter Feranec, Ilan Volkov og Thomas Søndergård. Han har blandt andet spillet klaverkoncerter af Mozart, Schumann, Stravinsky, Bernstein, Bartók og Gershwin.

Som sonatepartner har han spillet recitals med internationale musikere som Vilde Frang, Andreas Brantelid, Benjamin Schmid, Narek Hakhnazaryan og Sergei Dogadin. Rastogi er en hyppig gæst ved mange kammermusikfestivaler, herunder Festspillene i Bergen, Tivoli Summer Festival og Hardanger Kammermusikfest. Og sammen med sin hustru, cellisten Janne Fredens, er han kunstnerisk leder af Odsherreds Kammermusikfestival, som præsenterer en række internationale navne i samspil med unge danske talenter.

Søren Rastogi er ikke kun kendt for sit solistiske arbejde, men også for sit tætte samarbejde med førende skandinaviske sangere, herunder barytonen Johannes Weisser. Deres cd Visiting Grieg høstede kritikerros og blev kåret som ’CD of the Month’ af Classic FM.

Rastogi har også et tæt samarbejde med DR Vokalensemblet, hvor han både fungerer som pianist og musikalsk leder. Sammen har de udviklet nye koncertformater, som er blevet præsenteret ved radio- og tv-transmissioner i de seneste år.

Karrieren tog fart i 2006, da han blev udnævnt til “tårnmusiker” af DR og Rundetårn. Dette indebar en radiotransmitteret koncertserie med fem koncerter som solist og kammermusiker. Han har også lavet talrige radiotransmissioner for EBU (sammenslutningen af nationale radio- og tv-stationer i Europa).

Søren Rastogi er desuden en engageret underviser og arbejder som lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium og ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Han har givet masterclasses i USA, Norge, Sverige og Finland og er formand for juryen ved Aarhus International Piano Competition. Han er modtager af en lang række legater og hædersbevisninger.

  • Paul von Klenau

    Koncerter · Symfoni nr. 8

randomness