Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Singapore Symfoniorkester

orchestra
1979

Singapore Symfoniorkester har været regnet for Singapores førende orkester siden grundlæggelsen i 1979. Orkestret ledes af musikchef Hans Graf, der er den tredje i orkestrets historie efter Lan Shui (1997-2019) og Choo Hoey (1979-1996). Orkestret er kendt for andet end sine abonnementskoncerter: Optrædener udendørs og i lokalsamfundet er en vigtig del af orkestrets virke. Og orkestret spiller også en betydelig rolle i uddannelsen af unge mennesker i Singapore.

Som orkester har Singapore Symfoniorkester opnået international anerkendelse og modtaget strålende anmeldelser for sine turnéer og flere end 50 indspilninger. Det kulminerede med en 3.-plads i Gramophones prestigefyldte ’Orchestra of the Year Award’ i 2021, og i 2022 blev orkestret udnævnt af BBC Music Magazine som et af de 21 bedste orkestre i verden.

Hvert år optræder Singapore Symfoniorkester flere end 60 gange på steder som Esplanade Concert Hall og Victoria Concert Hall i Singapore. Orkestret gør meget for at bygge bro mellem musiktraditioner fra øst og vest og præsenterer regelmæssigt singaporeanske og asiatiske musikere og komponister. Repertoiret er alsidigt og spænder fra all-time-favoritter og orkestermesterværker til nyskabende førsteopførelser. I 2021 lancerede orkestret sin egen digitale koncertsal, SSOLOUNGE.

Singapore Symfoniorkester er en del af Singapore Symphony Group, der også administrerer Singapore Symphony Choruses, Singapore National Youth Orchestra og kammermusikserien VCHpresents, Singapore International Piano Festival samt National Piano & Violin Competition hvert andet år.

  • Paul von Klenau

    Koncerter · Symfoni nr. 8

randomness