Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Petter Sundkvist

conductor
Anders Alm

Siden sine studier i Stockholm hos Jorma Panula, har Petter Sundkvist etableret sig som en af Sveriges mest efterspurgte dirigenter. Han er i dag tilknyttet Norrbotten Kammerorkester som chefdirigent og kunstnerisk chef, ny musik ensemblet NNEO og Pitea Kammeropera. Indtil 2006 var han chefdirigent for Musica Vitae, som han har turneret med i Spanien og i USA. Han har været tilknyttet som første gæstedirigent for Gävle Symfoniorkester fra 2002 til 2004, og har haft en tilsvarende position for Svenske Kammerorkester, hvor han har medvirket ved talrige indspilninger.

Petter Sundkvist har dirigeret over 70 debutopførelser af ny musik og flere end 20 operaproduktioner mange forskellige steder. For Naxos har han indspillet en omfattende serie, helliget svensk musik. Han optræder hyppigt med alle de store svenske orkestre, og ligeledes med orkestre i Skandinavien, Tyskland, Rusland, Island, Italien Slovakiet. Holland og Storbritannien.

Gennem sine internationalt roste indspilninger af musik af Joseph Martin Kraus har Petter Sundkvist etableret sig som en specialist i opførelser af musikken fra 1700- og 1800-tallet.

 

www.pettersundkvist.com

  • Per Nørgård

    Scener for percussion og ensemble

  • Peter Bruun

    Breve til havet

  • Otto Malling

    Klaverkoncert · Klavertrio