Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Palle Knudsen

baritone
© Det Kongelige Teater

Palle Knudsen (baryton) afsluttede sine studier ved Operaakademiet i København i 1998 og har siden 1999 været en del af solistensemblet på Den Kongelige Opera, hvor han i sin første sæson oplevede stor succes som Papageno i Mozarts Tryllefløjten. Siden da har han sunget flere end 25 forskellige operaer i København, London, New York, Tel Aviv, Paris, og andre operahuse rundt om i verden.

De seneste og fremtidige forpligtelser inkluderer bl.a. Vaughan Williams’ Dona nobis pacem og Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen med Aarhus Symfoniorkester, Don Giovanni ved den israelske opera i Tel Aviv samt Marcello i La Boheme, Papageno i Tryllefløjten, Sharpless i Madame Butterfly, Dr. Falke i Flagermusen, Ping i Turandot og Sweeney i Sweeney Todd på Den Kongelige Opera.

Palle Knudsen har arbejdet med flere dirigenter som René Jacobs, Adam Fischer, Manfred Honeck, Marc Soustrot, Peter Schreier, Okko Kamu og Heinz Fricke. Han optræder jævnligt som koncertsanger i messer og oratorier og er en ofte anvendt solist hos skandinaviske orkestre.

 • Bo Holten

  Kejserens nye klæder

 • Carl Nielsen

  Moderen, op. 41 – et eventyrspil i en prolog og syv billeder

 • Poul Schierbeck

  Fête galante

 • Poul Ruders

  Selma Jezková (Dancer in the Dark)

 • Carl Nielsen

  Kantater

randomness