Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Orkiestra Muzyki Nowej

orchestra
Orkiestra Muzyki Nowej © Bartek Barczyk

Orkiestra Muzyki Nowej er en polsk ny musik-sinfonietta. Ensemblet består af 16 musikere, der stræber efter at omforme den måde som musik skabes og opleves på. Orkiestra Muzyki Nowej blev grundlagt i 1996 af Aleksander Lasoń og har siden 2006 været ledet af dirigenten Szymon Bywalec. Ensemblet har gradvist ændret sig fra at bestå af en kerne af glødende studerende til at være en professionelt sinfonietta, der kan klare selv de mest komplicerede partiturer. Det vidner ensemblets næsten 200 førsteopførelser om.

Orkiestra Muzyki Nowej optræder regelmæssigt på ny musik-festivaler, herunder Warszawa Efterår, Musica Polonica Nova, Premiere Festival i Katowice, Beijing Modern, Melos Ethos, Klang Festival, Velvet Curtain i Lviv, Spor Festival og på koncertsteder i Paris, Wien, Oslo, Mons, Freiburg og Tallinn.

Orkiestra Muzyki Nowej har flere internationalt roste indspilninger på samvittigheden, der har vundet priser som P2 Prisen, Pizzicato Supersonic Award (Luxembourg) og blevet nomineret til den polske Fryderyk Awards og International Classical Music Awards (ICMA).

Ensemblet udvider også sinfoniettaens repertoire og anvendelsesmuligheder gennem samarbejder med dansere og brug af multimedie- og computerteknologier og opførelser uden for de traditionelle koncertsteder. Siden 2014 har Orkiestra Muzyki Nowej haft sin egen koncertserie i Det Polske Radiosymfoniorkesters koncertsal i Katowice.

  • Niels Rønsholdt

    Country