Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

NOVO Quartet

ensemble
2018
NOVO Quartet © HEIN Photography

NOVO Quartet blev grundlagt i København i 2018 og er et af de mest succesfulde unge danske ensembler. Kvartetten består af violinisterne Kaya Kato Møller og Nikolai Vasili Nedergaard, bratschist Daniel Śledziński og cellist Signe Ebstrup Bitsch og har på kort tid opnået stor succes.

NOVO Quartet har allerede vundet flere prestigefyldte priser ved internationale konkurrencer, blandt andet tog den for nylig både førsteprisen og publikumsprisen i konkurrencen ved forårsfestspillet Heidelberger Frühlings festival for strygere, Streichquartettfestt. Kvartetten har også vundet andenprisen og juryens specialpris ved Trondheim Internationale Kammermusikkonkurrence i 2021.

NOVO Quartet studerer i øjeblikket ved Norges Musikkhøgskole gennem et særligt program for kammermusik (ECMAster) under vejledning af professorerne Are Sandbakken, Torleif Thedéen og Bjørg Lewis. Kvartetten har også modtaget undervisning af musikere som Hatto Beyerle og Valentin Erben fra Alban Berg Quartet, Heime Müller fra Artemis Quartet, Patrick Jüdt samt Den Danske Strygekvartet.

Koncerter med kvartetten er blevet rost af både publikum og anmeldere både i Danmark og i udlandet. Kvartetten har optrådt i Kina, USA, Frankrig, Holland, Tyskland, Sverige, Norge og Grønland og medvirket i flere radioprogrammer. Samarbejdspartnere tæller blandt andre pianisterne Alexander Lonquich og Per Tengstrand.

Medlemmerne af NOVO Quartet har hver især en solid solistisk baggrund, men det er deres fælles passion for kammermusik, der driver dem som ensemble. Deres stærke bånd både musikalsk og personligt skinner igennem i deres optrædener, som er præget af en høj grad af samspil og dyb forbindelse til musikken.

  • Mette Nielsen

    Frozen Moments