Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Mogens Christensen

composer
1955

Mogens Christensen er født på Læsø i 1955 og opvokset i Aalborg. I 1983 bestod han musikpædagogisk eksamen i musikteori og -historie fra Det Jyske Musikkonservatorium, og fra samme sted tog han i 1988 diplomeksamen i komposition efter studier hos Per Nørgård, Poul Ruders, Hans Abrahamsen og Karl Aage Rasmussen.

Efter en række år som omrejsende musikpædagog ved de fleste højere musikuddannelser i Danmark blev han i 1988 ansat ved musikkonservatoriet i Bergen. Samtidig fortsatte han studierne i komponist-klassen hos Ib Nørholm på Det kongelige danske Musikkonservatorium i København, hvor han i 1993 debuterede som komponist. Året efter brød han for alvor igennem ved UNESCO International Rostrum for Composers Pairs, hvor værket Vinter Light gjorde sig stærkt bemærket, og siden har Christensen markeret sig som en fremtrædende komponist i dansk musikliv.

Mogens Christensen blev i september 2005 udnævnt til landets første professor i musikformidling ved Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg, og med sin ekspertise i det at formidle musikken er han et særdeles godt valg som huskomponist for Randers Kammerorkester, der netop lægger stor vægt på at musikken rækker ud over scenekanten og griber fat i publikum. Mogens Christensen er den fjerde i rækken af huskomponister ved Randers Kammerorkester, hvor han er ansat i en to-årig periode med støtte fra Statens Kunstfond.

randomness