Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Maria Isabel Edlund

cello
1990
Maria Isabel Edlund © Kasper Løftgaard

Maria Isabel Edlund er en dansk cellist, der, som hun selv siger det, “er så heldig at arbejde sammen med alle sine yndlingskomponister”. Hun fokuserer på at skabe tætte samarbejder med komponisterne for at finde kernen i musikken og for at undersøge, hvad en koncert kan rumme, og hvordan den klassiske musik kan og bør udfordres. Hendes komponistsamarbejder inkluderer navne som Bára Gísladottir, Britta Byström, Niels Rønsholdt og Louise Alenius. Maria Isabel Edlund elsker celloens væsen og med respekt, nysgerrighed og spilleglæde formidler hun instrumentets mange facetter.

I 2019 stod hun (i samarbejde med AUT) bag den sceniske koncert SEGÏA, hvor krydsfeltet mellem ny kammermusik, lys og design blev undersøgt og udfordret. Derudover har hun i en årrække, sammen med violinisten Cæcilie Balling, arrangeret festivalen The House, der, udover at udvide rammerne for den klassiske musik, også undersøgte betydningen af et utraditionelt koncertrums særlige identitet med værker skrevet til rummet og på stedets præmisser.

Maria Isabel Edlund er uddannet ved Musikhögskolan i Malmö og debuterede fra Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse i 2020. Hun har modtaget Aennchen og Eigil Harbys Fond, hvilket har muliggjort videre studier og projekter i udlandet. Hun er medlem af Athelas Sinfonietta og ensemblet Taïga. I efteråret 2022 udkom hendes debutudgivelse Applause, der præsenterer Edlunds store kærlighed til ny kompositionsmusik og barokken på én og samme tid.

  • Britta Byström

    Letter in April